Afbeeldingen invoegen in velden
U kunt een afbeelding (of foto) aan een containerveld toevoegen door de afbeelding te slepen en neer te zetten of door deze vanaf het klembord te plakken.
Zie Gegevens gebruiken in containervelden voor een lijst van ondersteunde bestandsindelingen voor afbeeldingen. Voor sommige bestandsindelingen voor afbeeldingen is QuickTime-technologie vereist, dat standaard is geïnstalleerd als een onderdeel van Mac OS. Als u QuickTime in Windows wilt installeren, raadpleegt u de instructies en systeemvereisten op de QuickTime-website http://www.apple.com/nl/quicktime.
Zo voegt u een afbeelding in:
1.
Klik in de bladermodus in het containerveld.
Wanneer u in de bladermodus een geroteerd veld selecteert, wordt het veld tijdelijk niet-geroteerd weergegeven zolang het is geselecteerd.
2.
Kies op de menubalk Invoegen > Afbeelding.
3.
Selecteer een bestandstype bij Bestandstypen (Windows) of Tonen (Mac OS).
4.
Als u het selectievakje Alleen verwijzing naar het bestand opslaan inschakelt, wordt het grafische bestand niet in FileMaker Pro geïmporteerd, maar wordt alleen vastgelegd waar het bestand zich bevindt op de vaste schijf. Met deze optie beperkt u wel de grootte van het FileMaker Pro-bestand, maar als u het bestand verplaatst of verwijdert, kan het niet meer worden weergegeven in FileMaker Pro.
Tips
 •
 •
Als u Alleen verwijzing naar het bestand opslaan selecteert, kunt u de locatie van het bestand op uw vaste schijf onder meer bekijken door een berekening te maken met de GetAsText function.
Verwante onderwerpen
Problemen met het toevoegen en weergeven van gegevens oplossen
Gegevens uit containervelden verwijderen
Opmaak opgeven voor containervelden
Containervelden definiëren
QuickTime-films en multimedia invoegen in velden