Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Diverse scriptstappen > Plug-inbestand installeren

Plug-inbestand installeren
Doel
Installeert een plug-inbestand vanaf een containerveld op uw computer of werkt het bij.
Zie ook
Opmaak
Plug-inbestand installeren [<tabel::veld>]
Opties
Met <tabelveld> kunt u het containerveld met de plug-in die u wilt installeren of bijwerken, opgeven. Als er geen veld is opgegeven, installeert FileMaker Pro de plug-in in het actieve containerveld in de actieve tabel.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Nee
Custom Web Publishing
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 12.0
Beschrijving
U kunt de plug-in pas installeren of bijwerken als u de plug-in hebt ingevoegd in een containerveld. Zie Bestand invoegen of Plug-ins installeren voor meer informatie.
FileMaker Pro installeert plug-ins op de volgende locaties:

Besturingssysteem
Product
Plug-ins worden geïnstalleerd in deze map
Windows
FileMaker Pro
C:\Gebruikers\gebruikersnaam\AppData\Local\FileMaker\FileMaker Pro\16.0\Extensions\
FileMaker Pro Advanced
C:\Gebruikers\gebruikersnaam\AppData\Local\FileMaker\FileMaker Pro Advanced\16.0\Extensions\
macOS
FileMaker Pro
Macintosh HD/Users/gebruikersnaam/Library/Application Support/FileMaker/FileMaker Pro/16.0/Extensions
FileMaker Pro Advanced
Macintosh HD/Users/gebruikersnaam/Library/Application Support/FileMaker/FileMaker Pro Advanced/16.0/Extensions
Alleen plug-inbestanden van FileMaker kunnen worden geïnstalleerd. Als er een ander bestand dan een plug-inbestand in het doelveld of actieve containerveld staat, gebeurt er niets wanneer het script wordt uitgevoerd. In Windows moet de extensie van plug-ins .fmx (32-bits versie van FileMaker Pro) of .fmx64 (64-bits versie van FileMaker Pro) zijn. In macOS moet de extensie van plug-ins .fmplugin zijn.
Gecomprimeerde plug-inbestanden in zip-opmaak of plug-inbestanden in tar-opmaak kunnen niet worden geïnstalleerd.
U kunt de functie Get (GeïnstalleerdeFMPlugins) gebruiken om de naam, versie en de ingeschakelde status van een geïnstalleerde plug-in te identificeren. Deze functie kan u helpen te bepalen of de geïnstalleerde plug-in nieuwer of ouder is dan de plug-in die het oplossingsbestand vereist. Raadpleeg Get ( GeïnstalleerdeFMPlugins ).
FileMaker Pro kan plug-ins pas herkennen als deze zijn ingeschakeld in de voorkeuren voor plug-ins. Als de scriptstap Plug-inbestand installeren een plug-inupdate installeert maar de plug-in is uitgeschakeld in de voorkeuren voor plug-ins, installeert FileMaker Pro de update maar schakelt die de plug-in niet in. Raadpleeg Plug-invoorkeuren instellen.
Voor bestanden die door FileMaker Server worden gehost, moet de serverbeheerder via de Server Admin Console toestaan dat de scriptstap 'Plug-inbestand installeren' plug-ins voor FileMaker Server bijwerkt. Raadpleeg FileMaker Server Help.
Opmerkingen
FileMaker Pro kan alleen plug-ins installeren die overeenkomen met de architectuur van het FileMaker Pro-programma. Bijvoorbeeld: de 64-bits versie van FileMaker Pro kan alleen 64-bits plug-ins installeren. Gebruik de Get ( ProgrammaArchitectuur ) functie om de architectuur van het huidige programma te bepalen.
De systeembeheerder kan het gepersonaliseerde bestand gebruiken tijdens de installatie van een volumelicentie om plug-ins uit te schakelen en te voorkomen dat plug-inupdates worden geïnstalleerd in FileMaker Pro. Raadpleeg de FileMaker Pro-handleiding voor netwerkinstallaties.
Voorbeeld 1
Dit voorbeeldscript installeert de plug-in Video.
Aangepast dialoogvenster tonen ["Wilt u de nieuwste versie van de plug-in Video installeren?"]
If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1]
Plug-inbestand installeren [Plug-ins::Video]
End If
Voorbeeld 2
Detecteert de ProgrammaArchitectuur en installeert vervolgens de gepaste versie van een plug-in.
If [Get (ProgrammaArchitectuur) = "i386"]
Plug-inbestand installeren [Plug-ins::32-bits]
Else If [Get (ProgrammaArchitectuur) = "x86_64"]
Plug-inbestand installeren [Plug-ins::64-bits]