Gegevensinvoer in velden toestaan of beletten
U kunt zelf toestaan of beletten dat gegevens in een veld worden ingevoerd. U kunt bijvoorbeeld de invoer beperken voor velden met een volgnummer, zodat die velden niet kunnen worden gewijzigd. U kunt voor de blader- en zoekmodus aparte opties voor gegevensinvoer instellen. Zo kunt u eventueel toch zoeken naar volgnummers, hoewel u ze niet kunt invoeren.
Als u gegevensinvoer voor een veld toestaat, kunt u ook bepalen of de gehele inhoud van het veld wordt geselecteerd wanneer u in de blader- of zoekmodus in het veld klikt of het veld met de Tab-toets selecteert. Anders plaatst FileMaker Pro de invoegpositie achter het laatste teken in het veld.
Zo past u de invoer in een veld aan:
1.
Selecteer in de lay-outmodus één of meer velden.
Raadpleeg Objecten selecteren voor meer informatie. Wilt u kenmerken opgeven voor velden die u later toevoegt, dan moet u geen velden selecteren.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Gegevens.

Schakel Bladeren uit.
Schakel Zoeken uit.
Kies Volledige inhoud selecteren bij selecteren van veld.