Een lay-outthema opslaan
Als u stijlkenmerken in een lay-out hebt gewijzigd, kunt u de wijzigingen opslaan in een thema. Met het opslaan op themaniveau kunt u het thema en alle stijlen ervan toepassen op een andere lay-out, of kunt u het thema en alle stijlen ervan importeren in een ander bestand. Wanneer u een thema opslaat, kunt u de wijzigingen aan het aangepaste thema opslaan (dit kan een vooraf gedefinieerd FileMaker Pro-thema zijn) of kunt u een nieuw thema maken.
Zo slaat u een thema op:
1.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Uiterlijk.
Een sterretje (*) verschijnt na de naam van het thema en de pijl wordt rood om aan te geven dat de definitie van het thema is gewijzigd.
3.
Klik op Knop Niet opgeslagen thema bij Thema en voer één van de volgende handelingen uit:

Wijzigingen aan thema opslaan. Wijzigingen worden toegepast op alle lay-outs in het bestand dat dit thema gebruikt. (Raadpleeg Hoe FileMaker Pro opmaakkenmerken weergeeft.)
Als nieuw thema opslaan, en typ een nieuwe naam, en klik vervolgens op OK.
Thema hernoemen, en typ een nieuwe naam, en klik vervolgens op OK.