Nieuwe stijlen voor lay-outobjecten, -onderdelen of -achtergrond maken
U kunt nieuwe, aangepaste stijlen maken voor objecten, lay-outonderdelen of de lay-outachtergrond. U kunt aangepaste stijlen toepassen op andere lay-outs en ze importeren in andere bestanden die het gemakkelijk maken uw databases een consistente look te geven.
Zo maakt u een nieuwe stijl voor objecten, lay-outonderdelen of lay-outachtergronden:
1.
Selecteer in de lay-outmodus een object, een gedeeltelabel of klik op een willekeurige plaats van de lay-outachtergrond om deze te selecteren.
Raadpleeg Objecten selecteren.
Opmerking  Zorg ervoor dat geen objecten of onderdelen zijn geselecteerd wanneer u de lay-outachtergrond selecteert.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Uiterlijk.
3.
Een sterretje (*) verschijnt na de stijlnaam en de pijl wordt rood om aan te geven dat de weergavekenmerken verschillen van de kenmerken die zijn opgeslagen in de stijl.
4.
Klik op Knop Niet opgeslagen stijl bij Stijl en kies Als nieuwe stijl opslaan.
5.
Het sterretje verdwijnt en de pijl wordt grijs Knop Opgeslagen stijl om aan te geven dat uw wijzigingen zijn opgeslagen in de huidige stijl op het lay-outniveau.
Een sterretje verschijnt na de naam van het thema in het Infovenster en de pijl wordt rood om aan te geven dat de geselecteerde stijl niet is opgeslagen in het huidige thema.
6.
 •
Als u de nieuwe stijl wilt opslaan in het huidige thema, klikt u op Knop Niet opgeslagen thema, kiest u Wijzigingen aan thema opslaan en klikt u vervolgens op Opslaan.
 •
Als u de nieuwe stijl wilt opslaan in een nieuw thema, klikt u op Knop Niet opgeslagen thema, kiest u Als nieuw thema opslaan, typt u een naam voor het thema, en klikt u vervolgens op OK.
De pijl wordt grijs Knop Opgeslagen thema.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
 •
Wanneer u pictogrammen toevoegt aan knoppen en popover-knoppen en de uitlijning of regelafstand voor het pictogram wijzigt, kunt u stijlen maken om die opmaak op te slaan. Zie Een knop definiëren of wijzigen of Een knoppenbalk definiëren of wijzigen.
 •
Bepaalde objecten zoals knoppen, popovers en schuifbesturingselementen hebben onderdelen die u afzonderlijk kunt opmaken. Zo kunt u voor een schuifbesturingselement bijvoorbeeld aparte stijlen maken voor de schuifpanelen, de punten of het gebied van het schuifbesturingselement dat de punten bevat.
 •
 •
Verwante onderwerpen
Stijlen voor lay-outobjecten, -onderdelen of -achtergrond bewerken
Stijlen voor lay-outobjecten, -onderdelen of -achtergrond hernoemen
Wijzigingen aan stijlen voor lay-outobjecten, -onderdelen of -achtergrond ongedaan maken
Stijlen voor lay-outobjecten, -onderdelen of -achtergrond verwijderen
Opmaakkenmerken kopiëren tussen lay-outobjecten, -onderdelen of -achtergronden