Geavanceerde opties voor bestandsherstel instellen
FileMaker Pro maakt gebruik van bepaalde standaardinstellingen om bestanden te herstellen. U kunt deze instellingen wijzigen wanneer u probeert een beschadigd bestand te herstellen.
Opmerking  FileMaker Pro Advanced: Runtime-toepassingen bieden geen ondersteuning voor geavanceerde functies voor bestandsherstel.
Zo stelt u geavanceerde opties voor bestandsherstel in:
1.
Kies Bestand > Herstellen.
2.
3.
FileMaker Pro geeft het dialoogvenster Geavanceerde herstelopties weer, waarin de standaardherstelopties zijn geselecteerd (als dit de eerste keer is dat dit dialoogvenster wordt weergegeven tijdens de actuele sessie van de toepassing) of de opties die het laatst tijdens de actuele sessie zijn geselecteerd.
4.

Nadat het nieuwe bestand is gegenereerd, wordt het gescand en wordt er een nieuwe database opgebouwd volgens de opties die u selecteert in de volgende stap.
5.

Het bestands schema opnieuw opbouwen. Deze optie zorgt ervoor dat alle records en veldgegevens worden gescand.
De structuur van het bestand opnieuw opbouwen.
Veldindices opnieuw opbouwen en selecteer vervolgens Nu of Later
Scripts of lay-outs overslaan die normaal wel worden gebruikt wanneer het bestand wordt geopend. (Alle scripts die in Bestandsopties zijn gemaakt met de scriptactiveringen BijEersteVensterOpenen of BijVensterOpenen worden uitgeschakeld en FileMaker Pro maakt een lege lay-out waarin het bestand wordt geopend.) Bij deze optie wordt u aan het eind van het herstelproces gevraagd om een accountnaam en wachtwoord in te voeren die volledige toegang tot de database geven.
6.
Als u tijdens dezelfde sessie van de toepassing nog een bestand wilt herstellen met deze instellingen, schakelt u in het dialoogvenster Naam nieuwe herstelde bestand de optie Geavanceerde opties gebruiken in. Als u deze instellingen wilt wijzigen, houdt u in het dialoogvenster Naam nieuwe herstelde bestand de optie Geavanceerde opties gebruiken ingeschakeld en klikt u op Opgeven.
Als u wilt terugkeren naar de standaardinstellingen voor herstel van FileMaker Pro, schakelt u Geavanceerde opties gebruiken uit.
Opmerkingen
 •
Wanneer Opstartscript en lay-out overslaan is ingeschakeld, is overslaan niet toegestaan wanneer zich een of meer van de volgende situaties voordoen:
 •
 •
 •
 •
 •
Wanneer u alleen de lay-out wilt omzeilen om het bestand te kunnen openen, selecteert u de opties Bestandsblokken als zodanig kopiëren en Opstartscript en lay-out overslaan en laat u de andere opties uitgeschakeld.