Objecten groeperen en de groepering van objecten opheffen
U kunt meerdere objecten groeperen om ze vervolgens als één object te bewerken. U kunt:
 •
 •
eenvoudiger met de stapelvolgorde werken, omdat de gegroepeerde objecten allemaal aanwezig zijn in dezelfde laag
 •
Zo groepeert u objecten:
1.
Selecteer in de lay-outmodus de objecten die u wilt groeperen.
Raadpleeg Objecten selecteren voor meer informatie.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Positie.
3.
Klik op Groeperen Knop Groep in het onderdeel Ordenen en uitlijnen.
Zo heft u de groepering van een gegroepeerd object op:
 •
Selecteer de groepering en klik dan op Groepering opheffen Knop Groepering opheffen in het onderdeel Ordenen en uitlijnen.