Een eigen webadres definiëren
FileMaker Pro bevat Web Viewer-sjablonen die webadressen voor verschillende websites definiëren. U kunt echter ook een eigen webadres maken voor een website die u in een Web Viewer wilt weergeven.
Het webadres voor een Web Viewer is een berekende uitdrukking, vergelijkbar met een formule die door een berekeningveld wordt opgegeven. Als u een eigen webadres wilt maken, maakt u een formule die constanten, veldnamen, functie en operatoren kan bevatten. FileMaker Pro evalueert de uitdrukking om een URL op te stellen die de Web Viewer gebruikt om een webpagina weer te geven.
Zo definieert u een eigen webadres voor een Web Viewer:
1.
Voeg in de lay-outmodus een Web Viewer toe of selecteer een Web Viewer die zich al in de lay-out bevindt en kies Opmaak > Web Viewer instellen.
Raadpleeg Een Web Viewer toevoegen voor meer informatie.
Het dialoogvenster Web Viewer instellen verschijnt.
2.
Selecteer Eigen webadres in de lijst Kies een website.
Als eerder een websitesjabloon was geselecteerd, blijft het webadres ervan in het vak Webadres behouden, maar verdwijnen de websiteparametervakken.
3.
Klik op Opgeven naast het vak Webadres.
Het dialoogvenster Berekening opgeven verschijnt.
4.
Zie Werken met formules en functies voor meer informatie over het maken van formules.
5.
Klik op OK om het dialoogvenster Berekening opgeven te sluiten.
6.
Opmerkingen
 •
Als u voorbeeldwebadressen wilt bekijken, klikt u op een van de websites in de lijst Kies een website. Als een van de adressen gelijk is aan het eigen webadres dat u wilt maken, kunt u het voorbeeld bewerken.
 •
 •
 •
 •
conform is met de opmaak: <prefix>://<gebruikersnaam>:<wachtwoord>@<hostnaam>:<poort>/<pad>/<bestandsnaam><parameter>
 •
 •
correct is gecodeerd als een URL, door URL automatisch coderen in te schakelen. Raadpleeg URL-codering in Web Viewers.
Verwante onderwerpen
Problemen in lay-outs met Web Viewers oplossen