Problemen in lay-outs met Web Viewers oplossen
In de volgende gedeelten vindt u een beschrijving van algemene problemen die kunnen optreden wanneer u in een lay-out met Web Viewers werkt en oplossingen hiervoor.
In de Web Viewer verschijnt de melding "Wordt geladen:" en een URL, maar de webpagina wordt niet geladen
 •
Mogelijk is de URL ongeldig. In de lay-outmodus kunt u een berekende URL weergeven door Weergave > Tonen > Voorbeelden te kiezen. (Een Web Viewer geeft trouwens de URL weer die het in de bladermodus probeert te laden.) Bekijk die URL aandachtig. Kies vervolgens in de lay-outmodus Opmaak > Web Viewer instellen. Probeer in het dialoogvenster Web Viewer instellen het webadres als volgt te wijzigen:
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
De koppelingen, velden en de Tab-toets in een Web Viewer werken niet en ik kan er niet in bladeren
 •
De Web Viewer is zo ingesteld dat interacties van de gebruiker worden belet. Als u interactie wilt inschakelen kiest u in de lay-outmodus Opmaak > Web Viewer instellen. Schakel in het dialoogvenster Web Viewer instellen het selectievakje Interactie met Web Viewer-inhoud toestaan in.
 •
In de zoekmodus is een Web Viewer leeg
De Web Viewer is niet ingesteld om inhoud in de zoekmodus weer te geven. Als u inhoud wilt weergeven, kiest u in de lay-outmodus Opmaak > Web Viewer instellen. Schakel in het dialoogvenster Web Viewer instellen het selectievakje Inhoud weergeven in zoekmodus in.
Webpagina's die Java, JavaScript of andere geïnstalleerde plug-ins gebruiken werken niet
Sommige webbrowservoorkeuren van uw besturingssysteem kunnen Web Viewers beïnvloeden. Als, met name, Java, JavaScript of andere plug-ins in de webbrowser zijn uitgeschakeld, zijn die technologieën ook in Web Viewers uitgeschakeld. Schakel in het dialoogvenster met webbrowservoorkeuren of -opties van het besturingssysteem de vereiste technologieën in.
Sommige webpagina's werken niet correct in een Web Viewer
Sommige technologieën die door bepaalde webpagina's worden gebruikt, werken mogelijk niet correct in een Web Viewer. In die gevallen gebruikt u gewoon een webbrowser.
 •
Als de webpagina in een Web Viewer koppelingen bevat, kunt u een koppeling openen in een apart webbrowservenster. Kies in een Web Viewer in het venstermenu van een koppeling de optie Openen in nieuw venster (Windows) of Open koppeling in nieuw venster (OS X).
 •
URL openen [Zonder dialoogvenster; GetLayoutObjectAttribute("Web Viewer 1"; "bron")]
Dit script haalt de huidige URL op van de Web Viewer met de naam "Web Viewer 1" en opent deze in een apart webbrowservenster. Raadpleeg Objecten benoemen voor meer informatie.
Sommige webbrowserfuncties werken in een Web Viewer niet zoals verwacht
Web Viewers bieden een aantal identieke functies als de webbrowser van uw besturingssysteem, maar niet alle functies. Daarnaast werken sommige webbrowserfuncties in Web Viewers wel in het ene besturingssysteem, en niet in het andere.