Een webadres wijzigen
U kunt het webadres wijzigen dat door een Web Viewer wordt gebruikt.
Zo wijzigt u het webadres van een Web Viewer:
1.
Of selecteer een Web Viewer en kies Opmaak > Web Viewer instellen.
Het dialoogvenster Web Viewer instellen verschijnt.
2.

Selecteer een nieuwe website in de lijst Kies een website. Geef de websiteparameters op die u wilt gebruiken, zoals is beschreven in Een Web Viewer toevoegen.
Klik op Pijlknop naast de websiteparameter die u wilt wijzigen of toevoegen en kies Veld opgeven. Selecteer vervolgens een databaseveld en klik op OK. U kunt ook rechtstreeks typen in het veld van de websiteparameter.
Klik op Opgeven naast het veld Webadres en wijzig de berekening zoals is beschreven in Een eigen webadres definiëren.
Selecteer URL automatisch coderen in FileMaker Pro om indien nodig coderingsregels toe te passen op de URL, zodat deze beantwoordt aan het vereiste formaat van een browser. Indien u de URL in het ingevoerde formaat wilt behouden, schakelt u dit selectievakje uit. (Zie URL-codering in Web Viewers voor meer informatie over URL-codering.)
Opmerking  Sommige websiteparameters zijn mogelijk gemarkeerd als Vereist of Optioneel. Als u geen parameter Vereist opgeeft, is het mogelijk dat de website niet de gewenste informatie biedt.