Werken met vensters
Wanneer u de werkstroom van een procedure wilt beheren of aan verschillende taken tegelijk wilt werken, kunt u meer dan één open venster tegelijk hebben. Extra open vensters kunnen bijvoorbeeld waarschuwingen weergeven, een gebruiker informatie vragen of verschillende weergaven van gegevens geven.
 •
 •
 •
Zo maakt u een venster dat met een script wordt geopend:
U hoeft niet voor elke optie een waarde op te geven. Wanneer bij een bepaalde optie geen waarde is ingevoerd, gebruikt FileMaker Pro de standaardwaarde die ook wordt gebruikt als u Venster > Nieuw venster kiest.
1.
Kies Scripts > Scriptwerkruimte.
2.
3.
4.
5.
Voer bij Vensternaam een naam voor het venster in.
De vensternaam verschijnt in de titelbalk van het venster.
6.

Als de hoogte of de breedte van het venster groter is dan het scherm dat het venster weergeeft, geeft FileMaker Pro zo groot mogelijk weer.
Als de hoogte of de breedte van het venster kleiner is dan toegestaan door het besturingssysteem, geeft FileMaker Pro zo klein mogelijk weer.
Tip  U kunt een nieuw venster buiten het scherm maken door een negatieve waarde voor de afstand vanaf boven en/of vanaf links op te geven: dit kan handig zijn voor omgevingen met meerdere schermen.
7.
Selecteer Geavanceerde stijl opgeven om het dialoogvenster 'Geavanceerde stijl opgeven' - Opties te openen.
8.
Bij Vensterstijl kiest u één van de volgende vensterstijlen. Raadpleeg Over vensterstijlen.

9.
Selecteer bij Vensterbesturingselementen welke besturingselementen u in het nieuwe venster wilt inschakelen.

De zoomregelaar en het venstermenu Modus links onder in een documentvenster inschakelen.
Opmerking  Wanneer u geen vensterbesturingselement selecteert, wordt de overeenkomstige menuopdracht uitgeschakeld.
10.
Klik op OK om het dialoogvenster 'Geavanceerde stijl opgeven' - Opties te sluiten en klik vervolgens op OK om uw wijzigingen op te slaan en terug te gaan naar het venster voor de bewerking van scripts.
11.
Kies Bestand > Script opslaan (Windows) of Scripts > Script opslaan (OS X) en sluit vervolgens het venster Scriptwerkruimte.