Skicka URL-adress för en delad databas
Om du använder en delad databas kan du ge andra användare av FileMaker Pro åtkomst till den genom att skicka en URL-länk till filen via e-post. E-postmottagare som har installerat FileMaker Pro kan öppna databasen från e-postmeddelandet som du skickar.
URL-adressen använder följande format:
fmp://[[konto:lösenord@]nätadress]/databasnamn
Om du vill skicka en URL-länk till den delade databasen per e-post:
1.
Viktigt!  Se till att delningsinställningar ger användaren åtkomst till filen. Välj Arkiv-menyn > Dela databas och välj sedan vilken typ av nätverksanslutning du använder. Därefter markerar du Alla användare eller Ange användare per behörighetsupps. och klicka sedan på OK.
2.
Välj Arkiv > Skicka > Länk till databas.
3.
Ett e-postmeddelande öppnas. Meddelandet innehåller länken till den delade databasen och inkluderar en del krav för att öppna länken.