Nytt fönster
Syfte
Skapar ett nytt fönster baserat på förgrundsfönstret. Du kan skapa ett dokumentfönster, ett flytande dokumentfönster eller ett dialogfönster.
Format
Nytt fönster[Namn: <fönsternamn>; Höjd: n; Bredd: n; Överkant: n; Vänsterkant: n; Stil: Dokument/Flytande dokument/Dialog]
Tillval
Klicka på Ange om du vill ange tillval för det nya fönstret.
 •
Fönsternamn är det namn du anger för det nya fönstret. Du kan skriva in en text eller klicka på Ange om du vill skapa ett fönsternamn utifrån en beräkning.
 •
Höjd är det nya fönstrets höjd i punkter. Du kan skriva in ett tal eller klicka på Ange om du vill generera ett tal utifrån en beräkning.
 •
Bredd är det nya fönstrets bredd i punkter. Du kan skriva in ett tal eller klicka på Ange om du vill generera ett tal utifrån en beräkning.
 •
Avstånd från överkant är det nya fönstrets avstånd i punkter från skärmens överkant (OS X) eller överkanten på FileMaker Pro-fönstret (Windows). Du kan skriva in ett tal eller klicka på Ange om du vill generera ett tal utifrån en beräkning.
 •
Avstånd från vänsterkant är det nya fönstrets avstånd i punkter från skärmens vänsterkant (OS X) eller vänsterkanten på FileMaker Pro-fönstret (Windows). Du kan skriva in ett tal eller klicka på Ange om du vill generera ett tal utifrån en beräkning.
 •
I inställningarna för Fönsterstilar kan du ange om det nya fönstret är ett dokumentfönster (standardinställning) eller ett dialogfönster. Om du vill ange en fönsterstil markerar du Ange avancerad stil eller klickar på Ange. Mer information finns i Dialogrutan Ange avancerad stil Tillval.
Obs!  Om du avmarkerar kryssrutan Ange avancerad stil kommer du att förlora de avancerade stilinställningarna som har skapats.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Partiell
Anpassad webbpublicering
Partiell
FileMaker WebDirect
Partiell
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Det nya fönstret har samma layout, samma tabell, samma grupp av hittade poster och samma aktuella post som originalfönstret. Du kan ange att det nya dokumentfönstret är ett dokumentfönster, ett flytande dokumentfönster eller ett dialogfönster.
 •
 •
 •
Dialogfönster är modala. De visas i förgrunden och kan inte minimeras. Användare kan inte aktivera ett öppet dokumentfönster innan ett öppet dialogfönster stängs.
Skapa dokumentfönster för typiska användarinmatningsuppgifter eller uppgifter som kan utföras i slumpmässig ordning. Använd dialogfönster om du vill samla in obligatorisk eller nödvändig information eller skicka meddelande till användare.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Läget utan menyer (FileMaker Pro Advanced)
 •
 •
 •
Exempel 1
Går till layouten Kunder i ett nytt fönster och sorterar efter fältet Kund-ID.
Nytt fönster [Överkant: Get ( FönsterÖverkant ) + 25; Vänster: Get ( FönsterVänsterkant ) + 25; Stil: Dokument]
Gå till layout ["Kunder"]
Sortera poster efter fält [Fallande; Kunder::Kund-ID]
Exempel 2
Går till layouten Skriv ut fakturor i ett nytt flytande fönster och går till granskningsläget.
Nytt fönster [Namn: "Skriv ut fakturor"; Överkant: Get ( FönsterÖverkant ) + 25; Vänster: Get ( FönsterVänsterkant ) + 25; Stil: Flytande dokument]
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]
Granska [ ]
Relaterade avsnitt
Gå till layout manussteg
Definiera beräkningsfält
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)