Gå till layout
Syfte
Växlar till den angivna layouten.
Format
Gå till layout ["<layoutnamn eller layoutnummer>"]
Tillval
Ange gör att du kan välja mållayout. Klicka på pilen vid Ange. Sedan kan du:
 •
 •
 •
välja Layoutnamn vid beräkning och använda dialogrutan Beräkning för att skapa en formel vars resultat är ett giltigt layoutnamn.
 •
välja Layoutnummer vid beräkning och använda dialogrutan Beräkning för att skapa en formel vars resultat är ett giltigt layoutnummer. (Layoutnumren motsvarar layouternas ordningsföljd i filen.)
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Det här steget är användbart när du inleder ett manus så att användaren startar med rätt layout.
Kommentar
 •
 •
 •
Definiera ett beräkningsfält där resultatet inte lagras med funktionen Get ( Layoutnummer ) funktion och placera det i dina layouter för att ta reda på layouternas nummer.
 •
Exempel 1
Öppnar ett nytt fönster och går till statistikfältet i layouten Fakturainformation.
Nytt fönster [Stil: Dokument]
Gå till layout ["Fakturainformation"]
Gå till fält [Fakturor::Sammanfattning]
Exempel 2
Kontrollerar vilken enhet som kör databasen och går till lämplig layout.
If [PatternCount ( Get ( Programversion ); "iPad" )]
Gå till layout ["Kunder iPad"]
Else If [PatternCount ( Get ( Programversion ); "Pro" )]
Gå till layout ["Kunder"]
Else
Gå till layout ["Kunder iPhone"]
End If
Sortera poster [Spara; Ingen dialogruta]
Relaterade avsnitt
Nytt fönster manussteg
Get ( Layoutbehörighet ) funktion
Get ( Layoutnamn ) funktion
Get ( Layoutnummer ) funktion
Get ( LayoutTabellnamn ) funktion
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)