Välj fönster
Syfte
Anger ett namngivet fönster och lägger det överst.
Format
Välj fönster [Aktuellt fönster eller Namn:<namn på fönster>; Aktuell fil]
Tillval
 •
Klicka på Aktuellt fönster för att lägga det aktiva fönster i filen som innehåller manuset överst.
 •
Klicka på Ange för att välja vilket fönster du vill att FileMaker Pro ska lägga överst. Du kan skriva in en text eller klicka på Ange om du vill generera ett namn utifrån en beräkning.
 •
Välj Endast aktuell fil om du vill begränsa matchningarna till den aktuella filen (om du inte väljer detta alternativ matchas alla tillgängliga FileMaker Pro-filer).
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Eftersom manussteg i FileMaker Pro alltid utförs i förgrundstabellen är det ibland nödvändigt att lägga ett visst fönster överst (dvs. i förgrunden). Använd det här manussteget när du arbetar med manus i filer som innehåller flera tabeller så att du är säker på att ett manus körs i avsedd tabell.
Kommentar
 •
 •
 •
Till exempel innehåller en layout i filen Datainmatning ett relaterat fält från filen Företag. När den här layouten visas öppnar FileMaker Pro filen Företag i dolt läge. Om du vill öppna ett nytt fönster som visar den dolda relaterade filen använder du exempelvis manuset:
Öppna fil [Öppna gömt; “Företag”]
Välj fönster[Namn: "Företag"]
Om du vill återföra filen till ursprungligt skick utför du manussteget Stäng fönster [] för att stänga det öppna fönstret.
 •
Exempel 1
Väljer fönstret Skriv ut fakturor. Om fönstret Skriv ut fakturor inte är öppet skapas ett nytt fönster och layouten Skriv ut fakturor visas.
Välj fönster [Namn: "Skriv ut fakturor"]
If [Get(SenasteFel) = 112]
Nytt fönster [Namn: "Skriv ut fakturor"; Stil: Flytande dokument]
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]
Definiera beräkningsfält
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)