Skapa dynamiska knappar (FileMaker Pro Advanced)
Genom att använda manus och beräkningar för att utvärdera knappfält kan du skapa dynamiska knappar som ändras varje gång de klickas.
Så här skapar du knappar:
 •
 •
 •
Följande exempel visar hur du kan skapa en knapp som ändras varje gång den klickas.
Så här definierar du knappfältet:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Databas > Fält-fliken.
2.
3.
Klicka på Tillval > Indexering-fliken.
4.
Markera kryssrutan Använd global indexering och ange antalet knapptillstånd för Maximalt antal repetitioner.
5.
6.
I bearbetningsläget väljer du ikonfält och väljer Infoga-menyn > Bild om du vill lägga till grafik till ikonfältet.
Tips!  Kontrollera att alla bilder har samma storlek.
7.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Databas > Fält-fliken.
8.
9.
Klicka på Tillval > Automatiska data-fliken.
10.
Vid Beräknat värde klickar du på Ange och anger funktionen GetRepetition (Icons; 1).
Tips!  Skapa en knapp som visas identiskt i alla poster genom att klicka på fliken Indexering och markera Använd global indexering. I annat fall visar varje post sitt eget knapptillstånd.
11.
Klicka på OK och sedan på OK en gång till.
Så här skapar du ett knappmanus.
1.
Välj Manus-menyn > Hantera manus och klicka på Nytt.
2.
3.
Lägg till ett Tilldela fält-manussteg.
4.
Markera Ange målfält eller klicka på Ange.
5.
6.
Vid Beräknat resultat klickar du på Ange.
7.
Case (
ikoner::Knappar = GetRepetition (ikoner::Ikoner; 1); GetRepetition (ikoner::Ikoner; 2);
ikoner::Knappar = GetRepetition (ikoner::Ikoner; 2); GetRepetition (ikoner::Ikoner; 3);
ikoner::Knappar = GetRepetition (ikoner::Ikoner; 3); GetRepetition (ikoner::Ikoner; 4);
ikoner::Knappar = GetRepetition (ikoner::Ikoner; 4); GetRepetition (ikoner::Ikoner; 5);
GetRepetition (ikoner::Ikoner; 1)
)
8.
Klicka på OK och stäng dialogrutorna Redigera manus och Hantera manus.
Så här kopplar du fältet till manuset.
1.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Data.
3.
Avmarkera Bearbetningsläge och Sökläge i funktionssättsområdet.
4.
Välj Utforma-menyn > Knappinställning.
5.
Markera Utför manus och ange Växelknappar.
6.
7.
Mer information om att använda knappar i manus finns i Använda knappar med manus.
Relaterade avsnitt
Visa databaser i kioskläge (FileMaker Pro Advanced)
Skapa kiosk-lösningar (FileMaker Pro Advanced)
Använda manus och knappar för att kontrollera lösningar utan menyer (FileMaker Pro Advanced)
Skapa manus för att automatisera uppgifter
Arbeta med formler och funktioner