Visa databaser i kioskläge (FileMaker Pro Advanced)
Läget utan menyer är ett sätt av visa databaslösningen eller runtime-lösningen på hela skärmbilden, utan verktygsfält eller menyer. Som namnet antyder (Kiosk), kan läget utan menyer användas för att presentera databasen för användare som en informationskiosk. Du kan utforma databasen så att den kan köras med en pekskärm.
Databasfiler som öppnas i FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced eller i runtime-lösningen kan transformeras till filer som måste öppnas i läget utan menyer för alla konton med specifik behörighetsuppsättning. När du skapar en lösning som ska köras i läget utan menyer måste du erbjuda möjlighet till navigering i din lösning samt hur användare ska kunna avsluta den.
Den primära filen är den huvuddatabas som användare först träffar på i lösningen utan menyer. Eftersom läget utan menyer inte innehåller några menyer eller fönsterkontroller måste den primära filen innehålla knappar som användarna kan klicka på för att navigera i lösningen, stänga filerna och avsluta FileMaker Pro, FileMaker Pro Advanced eller runtime-programmet.
När du bestämmer hur användarna ska navigera i databaslösningen utan menyer bör du först planera navigeringsutformningen på papper. Bestäm vad som ska hända vid varje knapptryckning och ge användarna en möjlighet att från varje layout ta sig tillbaka till lösningens början. Om du vill ha ytterligare kontroll över vad användarna ser skapar du startmanus som visar en specifik layout när en fil öppnas.
 •
 •
 •
Kommentar
 •
 •
Om du har en tidigare lösning utan menyer som visar statusområdet, behöver du uppdatera din lösning. Du kan inte visa statuslisten eller layoutlisten i en lösning utan menyer. Du behöver lägga till navigering för poster, status för manuspaus samt knapparna Avbryt manus och Fortsätt i din layout.
Relaterade avsnitt
Om att skapa runtime-lösningar (FileMaker Pro Advanced)
Ställa in filer för utvecklarlösningar (FileMaker Pro Advanced)
I det här avsnittet
Skapa kiosk-lösningar (FileMaker Pro Advanced)
Använda manus och knappar för att kontrollera lösningar utan menyer (FileMaker Pro Advanced)
Skapa dynamiska knappar (FileMaker Pro Advanced)