Skapa kiosk-lösningar (FileMaker Pro Advanced)
Om du vill visa lösningen i läget utan menyer måste du:
 •
Obs!  Läget utan menyer ignoreras om lösningen öppnas av konton med behörighetsuppsättningen Fullständig åtkomst eller med behörighetsuppsättning som tillåter ändringar av utökad behörighet, eller en behörighet som tillåter ändringar av layouter, värdelistor och manus.
Så här skapar du ett konto för en lösning utan menyer med begränsad åtkomst:
1.
Med databaslösningen öppen väljer du Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
2.
Klicka på Nytt i dialogrutan Hantera säkerhet.
3.
Skriv ett kontonamn i dialogrutan Ändra konto, klicka på Aktivt för Kontostatus och markera Ny behörighet i listan Behörighetsuppsättning.
4.
I rutan Ändra behörighetsuppsättning ger du behörighetsuppsättningen ett namn och en beskrivning.
5.
För layouter, värdelistor och manus väljer du antingen Alla med endast visning eller Alla utan behörighet.
6.
Avmarkera kryssrutan Hantera utökad behörighet.
7.
8.
Så här aktiverar du läget utan menyer:
1.
2.
Välj Verktyg-menyn > Developer-verktyg.
3.
4.
Klicka på Lägg till för att hitta filerna som du vill anpassa.
5.
6.
7.
Vid Lösningstillval klickar du på Ange.
8.
Markera Aktivera kioskläge utan menyer för icke admin-konto i dialogrutan Ange lösningstillval.
9.
10.
11.
Du kan enkelt upprepa den här processen genom att klicka på Spara inställningar och välja en mapp och en plats för inställningsfilen. Mer information finns i Spara lösningsinställningar (FileMaker Pro Advanced).
12.
Om du inte binder filerna till ett runtime-program kopierar Developer-verktyg de markerade databasfilerna till projektmappen. Om du band filerna till ett runtime-program kopierar Developer-verktygen alla runtime-filerna till en ny mapp skapad i projektmappen med namnet på runtime-lösningen.
Så här avmarkerar du standardtillvalet att logga in i filen med administratörskontot:
1.
Välj, med databaslösningen öppen, Arkiv-menyn > Filtillval.
2.
Avmarkera Logga in med på fliken Öppna.
3.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Se Använda manus och knappar för att kontrollera lösningar utan menyer (FileMaker Pro Advanced) för vidare information om hur du skapar knappar och manus som ersätter menyalternativ och fönsterkontroller.
Relaterade avsnitt
Visa databaser i kioskläge (FileMaker Pro Advanced)
Om att skapa runtime-lösningar (FileMaker Pro Advanced)
Använda manus och knappar för att kontrollera lösningar utan menyer (FileMaker Pro Advanced)
Skapa dynamiska knappar (FileMaker Pro Advanced)