Ta bort admin-åtkomst till databaser (FileMaker Pro Advanced)
FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced använder konton, behörighetsuppsättningar och utökad behörighet för att skydda FileMaker-databaser. Du kan använda Developer-verktygen om du vill ta bort alla administrativa konton från en fil. Mer information om konton och behörigheter finns i Skydda databaser.
Viktigt!  Om du väljer det här alternativet raderas permanent från databasen alla konton som använde full åtkomst. Detta tar permanent bort åtkomst till Layoutläge och funktionen Hantera manus utom på fliken Utökad behörighet i dialogrutan Hantera säkerhet för alla databasfiler i lösningen, oavsett om de har öppnats i ett runtime-program, i FileMaker Pro eller i FileMaker Pro Advanced. Filernas strukturella element och designelement kan inte ändras av någon, inklusive FileMaker-anställda. Det enda sättet att ändra tabellerna, fältdefinitioner, relationer, manus eller behörigheter är genom att återgå till originalfilen som den var innan den anpassades med Developer-verktygen.
Om du vill ta bort admin-åtkomst till en databas:
1.
2.
Välj Verktyg-menyn > Developer-verktyg.
3.
4.
Klicka på Lägg till för att hitta filerna som du vill anpassa.
5.
6.
7.
Vid Lösningstillval klickar du på Ange. Mer information finns i Ange alternativ för utvecklarlösningar (FileMaker Pro Advanced).
8.
Välj Ta permanent bort adminåtkomst till filerna och klicka på OK.
Detta förhindrar användare från att ändra utformningen eller strukturen på dina databaser, och från att ändra konton eller behörigheter som du skapat.
Kommentar
 •
När alternativet Ta permanent bort adminåtkomst till filerna är aktiverat:
 •
 •
 •
Användarna kan öppna fliken Utökad behörighet i Hantera säkerhet om alternativet Hantera utökad behörighet är valt för kontot.
 •
 •
 •
Alla databasfiler måste ha minst ett aktivt konto för att kunna öppnas. Du kan inte använda tillvalet Ta permanent bort adminåtkomsten från alla filer om konton med fullständig behörighet är de enda aktiva kontona i filen. Om du försöker att göra det får du ett felmeddelande.
 •
Relaterade avsnitt
Binda filer till en runtime-lösning (FileMaker Pro Advanced)
Om att skapa runtime-lösningar (FileMaker Pro Advanced)
Visa databaser i kioskläge (FileMaker Pro Advanced)
Spara lösningsinställningar (FileMaker Pro Advanced)