Om att skapa runtime-lösningar (FileMaker Pro Advanced)
Med FileMaker Pro Advanced kan du binda samman FileMaker-databasfiler till runtime-lösningar, som är lösningar som inte kräver FileMaker Pro eller FileMaker Pro Advanced för att användas på en dator. Du kan även skapa runtime-lösningar i läget utan menyer.
Innan du börjar bygga en databaslösning måste du bestämma hur användarna ska ges tillgång till den. Databaslösningen kan innehålla vilken som helst av följande komponenter:
 •
 •
manus och knappar för att öppna tilläggsfiler, återgå till den primära filen, visa en startbildslayout vid start eller avsluta ett runtime-program
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Obs!  Med FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced kan du nu inkludera så många databastabeller som du behöver i en databasfil. Funktionen eliminerar en av huvudanledningarna att använda flera filer. Andra element, som exempelvis manus och behörigheter, lagras emellertid på filnivå så att komplexa lösningar fortfarande tjänar på att använda flera filer.
Funktionerna i FileMaker Pro Advanced tas bort från runtime-programmen. Inget av kommandona på menyn Arkiv > som öppnas från undermenyn Hantera är tillgängligt i runtime-programmet. Runtime-program kan inte delas över ett nätverk, och har inte möjlighet att spara/skicka poster som Adobe PDF-filer. I runtime-program stöds inte ODBC-import, körning av SQL-manus eller användningen av ODBC-datakällor i relationsgrafer. En jämförelse av funktionerna i runtime-program och FileMaker Pro finns i handboken FileMaker Pro. Se FileMaker Pro Advanced Guiden Avancerade funktionerhttp://www.filemaker.com/se/support/index.html.
En runtime-databas kan emellertid öppnas i antingen FileMaker Pro eller FileMaker Pro Advanced. Alla funktioner i dessa program aktiveras, om inte fullständig behörighet har tagits bort. Mer information finns i Ta bort admin-åtkomst till databaser (FileMaker Pro Advanced).
Du kanske måste binda databasfilerna flera gånger innan du förbereder dem för leverans till användarna. När du har slutfört utvecklingen och den slutgiltiga versionen har bundits och är klar för fördelning bör du noggrant testa runtime-lösningen så att du är säker på att den fungerar som förväntat. Mer information finns i Förbereda filer för en runtime-lösning (FileMaker Pro Advanced).