Ange minnesinställningar
I FileMaker Pro registreras alla ändringar automatiskt medan du arbetar. Ändringarna lagras tillfälligt i ett utrymme i datorns RAM-minne som kallas cache. Du kan ange storleken för cache och hur ofta FileMaker Pro ska spara ändringar från cache till hårddisken.
1.
Windows: Välj Redigera-menyn > Inställningar.
OS X: Välj FileMaker Pro-menyn > Inställningar.
2.
Klicka på fliken Minne i dialogrutan Inställningar och ange de tillval som du vill använda.

Ange ett högre värde i Försök ange följande databas-cache: <n> MB.
Klicka på när inget görs under Spara cache-innehåll.
Spara ändringar i databasfilen på hårddisken med ett visst intervall (var 10:e minut, 15:e minut, 30:e minut eller en gång per timme) eller när cache är fullt
Klicka på En gång per <n minuter> (eller per timme) under Spara cache-innehåll och välj ett tidsintervall i listan.
3.
Tips!  Du kan tvinga FileMaker Pro att spara ändringarna på disk genom att köra ett manus som innehåller Skriv till disk manussteg.
Relaterade avsnitt
Spara och kopiera filer
Avsluta FileMaker Pro