Konfigurera containerfält för extern datalagring
När du skapar ett containerfält blir data inbäddade i fältet som standard.
Du kan konfigurera ett containerfält så att det lagrar data externt. Data som lagras externt krypteras som standard med säker lagring, och kan endast läsas av FileMaker Pro-programmet. I FileMaker Pro hanteras krypterade filer automatiskt. Om du vill kan du även använda öppen lagring. Då tas krypteringen bort och filerna bibehåller sina originalformat.
Du kan ange olika lagringsalternativ (inbäddad eller extern lagring) för individuella containerfält i databasen. Du kan även lagra containerdata externt i olika mappar i filsystemet.
Så här konfigurerar du extern lagring:
1.
Öppna databasen och välj Arkiv > Hantera > Databas.
Obs!  Du anger tillval för fält i Tabellvy genom att högerklicka på kolumnrubriken för fältet, välja Fält > Fältalternativ på snabbmenyn och sedan gå vidare till steg 6.
2.
Klicka på fliken Fält i dialogrutan Hantera databas.
3.
4.
5.
Klicka på Tillval (eller dubbelklicka på fältnamnet).
6.
Klicka på fliken Indexering i dialogrutan Tillval för fält.
7.
I containersektionen väljer du Lagra containerdata externt.
8.
För relativt till väljer du en baskatalog från listan.
Du kan lagra containerdata i en annan katalog. Mer information finns i Hantera extern lagring av containerdata.
9.

Säker lagring (standardinställningen)
Du kan skriva en annan sökväg eller klicka på Ange om du vill ange en beräkning.
10.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Om du har FileMaker Pro Advanced kan du kryptera databasfilerna och skydda dem när de lagras på en disk. Mer information finns i Kryptera databasfiler (FileMaker Pro Advanced).
Relaterade avsnitt
Arbeta med formler och funktioner