Definiera en knapp
Så här definierar du en knapp:
1.
Om du vill definiera en knapp som ska utföra ett manus (till skillnad från ett enkelt FileMaker Pro-kommando), skapar du först manuset.
Mer information finns i Skapa och redigera manus.
2.
Välj den layout där du vill placera knappen i snabbmenyn Layout i layoutläge.
3.

•
Windows: Klicka på pilen bredvid Knappverktyget Knappverktyget i statusverktygsfältet i Windows eller Knappverktyg för flytande fönster Knappverktyg för flytande fönster i statusverktygsfältet i Windows och välj Knapp från menyn. Rita sedan knappen genom att dra hårkorspekaren.
 •
OS X: Klicka på och håll ned Knappverktyget Knappverktyget i statusverktygsfältet i OS X eller Knappverktyg för flytande fönster Knappverktyg för flytande fönster i statusverktygsfältet i OS X och välj Knapp från menyn. Rita sedan knappen genom att dra hårkorspekaren.
Tips!  Du kan också välja Sätt in > Knapp.
Markera objektet eller objekten och välj Utforma > Knappkonfiguration.
4.
5.
Om du vill att knappen ska utföra ett helt manus väljer du Utför manus och väljer ett manus. (Du kan bara välja ett manus per knapp.)
6.
7.
8.
9.
Kommentar
 •
 •
Om en knapp refererar till ett manus eller manussteg, visas en knappetikett Knappetikett i knappens nedre högra hörn. Om knappen har andra FileMaker Pro-etiketter kopplade till sig, kan knappetiketten skymmas av de andra etiketterna och därför inte synas. Mer information om etiketter finns i Identifiera etiketter på layoutobjekt.
 •
Om du vill ändra knapptext klickar du på textverktyget Textverktyget i statuslisten.
 •
 •
 •
välja alternativ i listan Visa kompatibilitet och visa de manussteg som är tillgängliga i FileMaker Pro (Macintosh eller Windows), FileMaker Go (iOS), Anpassad webbpublicering eller FileMaker WebDirect.
 •
Utför manus är praktiskt när du vill köra delmanus. Du kan välja tillval för att Pausa, Fortsätta, Avsluta eller Avbryta ett manus som körs. Här följer en allmän beskrivning av vad som sker med ett manus som körs när en användare klickar på knappen:
 •
Pausa (standard): ett pausat manus förblir pausat.
 •
Fortsätt: ett pausat manus återupptas efter att knappens manus utförts.
 •
Avsluta: ett pausat manus avslutas. Om det aktuella manuset anropades av ett annat manus återgår kontrollen till originalmanuset.
 •
Avbryt: körningen av alla manus (utom knappens manus) avbryts.
Relaterade avsnitt
Manussteg (efter kategori)
Manussteg (i bokstavsordning)