Lägga till text i en layout
Genom att lägga till text i en layout kan du göra layouten lättare att använda och förstå. Använd text för:
 •
ledtexter för fält. (Du kan också välja att skapa en ledtext med hjälp av fältets namn när du placerar ett fält i en layout.)
 •
 •
 •
 •
Obs!  Om du vill lägga till eller ändra text i fälten i din databas byter du till bearbetningsläget. Mer information finns i Lägga till och visa data.
Så här skriver du text i en layout:
1.
I layoutläget klickar du på Textverktyget Textverktyget i statuslisten.
Du kan också välja Sätt in > Grafiskt objekt > Text.
2.
 •
 •
En blinkande insättningspunkt visas.
3.
Information om hur du anger utformningstillval för text, t.ex. typsnitt, stil, radavstånd, färg och justering finns i Utforma text.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
Om du vill lägga till flera enskilda textblock samtidigt låser du Textverktyget Textverktyget genom att dubbelklicka på det. Textverktyget förblir nu aktivt tills du klickar på något annat verktyg. (Du kan också ange en inställning så att ett verktyg alltid låses när du väljer det. Mer information finns i Ange layoutinställningar.)
Relaterade avsnitt
Ange styckeattribut och tabbinställningar