Skapa egna plugin-program
Om du är C- eller C++-programmerare och van vid beräkningar i FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced kan du skapa plugin-program som utökar programmens funktionsuppsättning. Plugin-program kan utnyttja återkoppling och slingor eller haka i andra programmeringsgränssnitt.
Innan FileMaker Pro-användare kan installera och aktivera plugin-program måste de tillåta lösningsfiler. För filer med FileMaker Server som värd måste serveradministratören tillåta manussteget Installera tilläggsfil för att uppdatera plugin-program för FileMaker Server i Server Admin Console.
Obs!  FileMaker Go har inte stöd för plugin-program.
Om du vill se ett exempel på plugin-program kan du gå till http://www.filemaker.com/se/support/.
Följ dessa allmänna anvisningar när du förbereder egna insticksprogram:
1.
I Windows måste plugin-programmets filtillägg vara .fmx. I OS X måste plugin-programmets filtillägg vara .fmplugin.
2.
3.
4.
Ge användarna följande instruktioner om de vill göra plugin-program tillgängliga i en fil:
1.
2.
Klicka på Ställ in och ange eller redigera ett beräkningsfält för att komma åt plugin-programmets externa funktioner, om det behövs.
3.
Obs!  Om du vill visa alla tillgängliga externa funktioner väljer du Externa funktioner i listan Visa.
4.
Mer information finns i Installera plugin-program.
Obs!  Av säkerhetsskäl kan systemadministratörer kräva att användare avmarkerar Tillåt lösningar att installera filer. Du kan få mer information av din kunds systemadministratör.
Relaterade avsnitt
Externa funktioner