Een bestand met een wachtwoord beveiligen
Als u op uw computer een niet-gedeeld databasebestand hebt en u wilt voorkomen dat andere gebruikers dit kunnen openen, kunt u het bestand met een wachtwoord beveiligen.
Wanneer een bestand met een wachtwoord is beveiligd, wordt u elke keer dat u het bestand opent, gevraagd een accountnaam en wachtwoord op te geven. Gebruikers die deze accountgegevens niet kennen, kunnen het bestand bijgevolg niet openen.
Zo beveiligt u een databasebestand met een wachtwoord:
1.
 •
Bewerk de account Admin zodat deze een andere accountnaam en een ander wachtwoord heeft en de privilegeset Volledige toegang gebruikt. (Als het bestand geen account Admin bevat, maakt u een nieuwe account met een wachtwoord en wijst u hieraan de privilegeset Volledige toegang toe.)
 •
 •
Zie Bestaande accounts bewerken en Accounts dupliceren en verwijderen voor meer informatie over het doorvoeren van deze wijzigingen in accounts.
2.
Zie Uitgebreide privileges bewerken voor een privilegeset voor meer informatie over het bewerken van de privilegeset Volledige toegang. Als u geen uitgebreide privileges nodig hebt, laat u ze uitgeschakeld.
Belangrijk  Vergeet de accountnaam en het wachtwoord niet die aan de privilegeset Volledige toegang zijn toegewezen. Noteer deze gegevens zo nodig en bewaar ze op een veilige plaats. Als u de accountnaam en het wachtwoord verliest of vergeet, krijgt u mogelijk geen toegang meer tot het bestand en kunt u het niet meer wijzigen.