Accounts dupliceren en verwijderen
U kunt accounts dupliceren en niet-gebruikte accounts verwijderen.
Zo dupliceert of verwijdert u bestaande accounts:
1.
Kies op de menubalk Bestand > Beheren  > Beveiliging.
Het dialoogvenster Beveiliging beheren verschijnt. Op het tabblad Accounts wordt een lijst weergegeven met accounts die voor het bestand zijn gedefinieerd.
2.
 •
 •
Als u meerdere accounts tegelijk wilt selecteren, houdt u de Ctrl+toets (Windows) of de Cmd-toets (Mac OS) ingedrukt en klikt u op elke accountnaam.
 •
Als u een aantal opeenvolgende accounts wilt selecteren, klikt u op de eerste account, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u daarna op de laatste account voor uw selectie.
3.
 •
 •
4.
 •
Als u klaar bent met accounts en privileges, klikt u op OK. In het dialoogvenster dat verschijnt, voert u een accountnaam en wachtwoord in waaraan de privilegeset Volledige toegang is toegewezen en vervolgens klikt u op OK.
 •
Opmerkingen
 •
Als u de toegang tot een gedeeld bestand tijdelijk onmogelijk wilt maken, kunt u accounts inactief maken zonder dat u ze hoeft te verwijderen. Wanneer u de toegang tot het bestand wilt herstellen, maakt u de accounts opnieuw actief. Zie Bestaande accounts bewerken voor meer informatie.
 •
Aan ten minste één actieve account die via FileMaker wordt geverifieerd, moet de privilegeset Volledige toegang worden toegewezen. Als u accounts verwijdert en hierdoor aan geen enkele actieve account de privilegeset Volledige toegang zou zijn toegewezen, verschijnt een foutbericht.