Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd
Wanneer u probeert een beveiligd bestand te openen, wordt u in een dialoogvenster gevraagd een accountnaam en wachtwoord op te geven zodat het bestand kan worden geopend. U kunt het bestand mogelijk ook openen met Gasttoegang als dit is toegestaan met de privileges die voor het bestand zijn geconfigureerd.
Zo opent u een bestand dat met een wachtwoord is beveiligd:
1.
Zie Bestanden openen voor meer informatie.
2.
Voer in het dialoogvenster Bestandsnaam openen uw accountnaam en wachtwoord in.
Als u uw accountnaam en wachtwoord niet kent, neemt u contact op met de databasebeheerder. Als u geen account hebt, klikt u op Gastaccount (als die optie beschikbaar is).
3.
Opmerkingen
 •
Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Bijvoorbeeld: als zVoetBalz het wachtwoord is, accepteert FileMaker Pro zvoetbalz niet. Bij problemen met het invoeren van een geldig wachtwoord, controleert u of de Caps Lock-toets op het toetsenbord is uitgeschakeld.
 •
Accountnamen zijn niet hoofdlettergevoelig. Bijvoorbeeld: als de accountnaam Chris is, kunt u het bestand openen door chris of CHRIS als accountnaam in te voeren.
 •
In FileMaker Pro verschijnt mogelijk het dialoogvenster Wachtwoord wijzigen wanneer u een beveiligd bestand probeert te openen. U kunt uw wachtwoord ook op elk gewenst moment wijzigen als uw privileges dit toestaan. Zie Uw wachtwoord voor een bestand wijzigen voor meer informatie.
 •
Mac OS: u kunt voorkomen dat telkens wanneer dat u een beveiligd bestand opent het dialoogvenster Bestandsnaam openen verschijnt, door uw accountnaam en wachtwoord toe te voegen aan de sleutelhanger. Als u uw accountgegevens wilt toevoegen aan de sleutelhanger, opent u het bestand, klikt u op Toevoegen aan sleutelhanger in het dialoogvenster Bestandsnaam openen, voert u de accountnaam en het wachtwoord in en klikt u op OK. Raadpleeg de Help van Mac OS voor meer informatie over de sleutelhanger.
 •
Als aan u een account is toegewezen die de privilegeset Volledige toegang gebruikt, kunt u voorkomen dat telkens wanneer u het bestand wilt openen het dialoogvenster Bestandsnaam openen verschijnt, door een standaardaccountnaam en -wachtwoord toe te wijzen voor automatisch gebruik wanneer het bestand wordt geopend. Zie Opties instellen voor bestanden voor meer informatie.
 •
Als een accountnaam en wachtwoord automatisch worden ingevoerd wanneer u een bestand opent, en u toch andere accountgegevens wilt invoeren, houdt u Shift (Windows) of Option (Mac OS) ingedrukt wanneer het bestand wordt geopend. Het dialoogvenster Bestandsnaam openen verschijnt en u kunt de gewenste accountnaam en het wachtwoord opgeven. (Opmerking: deze methode werkt niet met Mac OS voor accountgegevens die op de sleutelhanger zijn opgeslagen. Gebruik in plaats daarvan de toepassing Keychain Access om het betreffende FileMaker Pro-wachtwoord te verwijderen van de sleutelhanger. Vervolgens opent u het bestand.)
 •
Als u probeert een beveiligd bestand te openen via een bestand dat niet is geautoriseerd om toegang te krijgen tot dat bestand, wordt u gevraagd of u het bestand nu wilt machtigen. Klik op Ja om het bestand te machtigen. Als u op Ja klikt, maar niet bij de bestanden bent aangemeld met privileges voor Volledige toegang, moet u een account met volledige toegangsrechten invoeren.
Onderwerpen in deze sectie
Uw wachtwoord voor een bestand wijzigen