Uitgebreide privileges maken en verwijderen
FileMaker kan, evenals andere ontwikkelaars, extra softwareproducten aanbieden die zijn ontwikkeld voor gebruik met FileMaker Pro en FileMaker Server. Voor een dergelijk product dient u mogelijk een nieuw uitgebreid privilege toe te voegen, als u toegang tot een databasebestand met het betreffende product wilt beheren.
U kunt een uitgebreid privilege dat u niet meer gebruikt, ook verwijderen.
Zo maakt u een nieuw uitgebreid privilege:
1.
Kies op de menubalk Bestand > Beheren  > Beveiliging.
2.
3.
Klik op Nieuw.
4.
Opmerking  De ontwikkelaar van het andere softwareproduct dient u een trefwoord mee te delen dat u vervolgens exact moet invoeren zodat het uitgebreide privilege correct met het product werkt. Raadpleeg de documentatie bij het andere softwareproduct voor meer informatie.
5.
Schakel in het gebied Toegang het selectievakje in of uit voor elke privilegeset die u wilt in- of uitschakelen voor de nieuwe privilegeset.
Zo verwijdert u een uitgebreid privilege:
Kies op de menubalk Bestand > Beheren  > Beveiliging.
Klik op Verwijderen.