Het dialoogvenster Veld opgeven
In dit dialoogvenster kunt u een veld kiezen.
1.
Als u een veld in een andere tabel wilt kiezen, kiest u de tabel uit de lijst met tabellen boven de lijst met velden. (U kunt ook de optie Database beheren kiezen om een nieuwe relatie of tabel te maken.) Selecteer vervolgens een veld in de lijst met velden.
U kunt ook klikken op de knop Beheren Knop Beheren om een veld uit de huidige of gerelateerde tabel te kiezen als de knop zichtbaar is.
Opmerking  Wanneer het dialoogvenster Berekening opgeven wordt geopend vanuit het dialoogvenster Post verzenden, wordt standaard de waarde Huidige lay-out (lay-outnaam) geselecteerd in de lijst met tabellen en worden alleen de in de huidige lay-out zichtbare velden weergegeven. Als u alle veldnamen uit de huidige tabel wilt weergeven, kiest u Huidige tabel (Tabelnaam) in de lijst.
2.
U kunt ook klikken op Opgeven om een formule te maken om de herhaling te berekenen.
3.
Voorbeelden van berekende herhaling
In het volgende voorbeeld maakt u een scriptstap die tekst invoegt in een herhaling op basis van de dag. U hebt een database met een datumveld met zeven herhalingen. Elke herhaling vertegenwoordigt een dag in de week, te beginnen bij zondag. Als u het script uitvoert op een woensdag, geeft de berekening 4 als resultaat en wordt de tekst ingevoegd in de vierde herhaling.
Tekst invoegen [Select; Bestandsnaam::Veldnaam[DayofWeek ( Get ( HuidigeDatum ) )]; Tekst.
In het volgende voorbeeld maakt u een script om de inhoud te wissen van een veld met vijf herhalingen.
count=1
Loop
Wissen [Selecteren;Bestandsnaam::Veldnaam[teller]
count=teller + 1
Exit Loop If [Bestandsnaam::teller= 25]
End Loop
Verwante onderwerpen
Een Web Viewer toevoegen
Selectie controleren script step
Wissen script step
Kopiƫren script step
Knippen script step
Veldinhoud exporteren script step
Ga naar veld script step
Berekend resultaat invoegen script step
Huidige datum invoegen script step
Huidige tijd invoegen script step
Huidige gebruikersnaam invoegen script step
Invoegen uit index script step
Invoegen vanaf URL script step
Tekst invoegen script step
Plakken script step
Veldinhoud opnieuw opzoeken script step
Veldinhoud vervangen script step
Veld instellen script step
Volgende volgwaarde instellen script step
Selectie instellen script step