Invoegen vanaf URL
Doel
Hiermee voert u de inhoud van een URL in een veld in.
Opmaak
Invoegen vanaf URL [Selecteren; Geen dialoogvenster; <tabel::veld>; Bron-URL]
Opties
 •
Als u Gehele inhoud selecteren inschakelt, wordt de inhoud van een veld vervangen. Als u deze optie niet inschakelt, voegt de scriptstap Invoegen vanaf URL de inhoud van de URL in bij het invoegpunt of achter de bestaande gegevens in het veld.
 •
Als u de optie Zonder dialoogvenster inschakelt, wordt het dialoogvenster Opties Invoegen vanaf URL niet weergegeven wanneer deze scriptstap wordt uitgevoerd.
 •
Schakel Ga naar doelveld in of klik op Opgeven om het veld op te geven waarin u de URL-inhoud wilt invoegen.
 •
Klik voor URL opgeven op Opgeven om het dialoogvenster Opties Invoegen vanaf URL te openen. In dit scherm kunt u de URL rechtstreeks in het tekstgebied invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een URL wilt laten berekenen.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 12.0
Beschrijving
Invoegen vanaf URL ondersteunt de protocollen http, https, ftp, ftps en file. FileMaker Pro downloadt de bron die wordt bepaald door de URL in het doelveld.
Opmerking  Besef dat er wel mogelijke beveiligingsproblemen zijn met het gebruik van https en ftps. FileMaker kan geen certificaatcontrole uitvoeren om te controleren of de server die u opgeeft ook de server is die antwoordt.
Afbeeldingsbestanden: In Windows kunnen containervelden GIF-, JPG-, PNG-, BMP- en TIFF-bestanden weergeven. In Mac OS kunnen containervelden GIF-, JPG-, JPG2-, PNG-, BMP-, TIF-, FPX-, PSD-, SGI-, TGA-, MAC- en QIF-bestanden weergeven. Andere typen afbeeldingen worden weergegeven als miniaturen.
Instant Web Publishing: als Gehele inhoud selecteren is uitgeschakeld en u Invoegen vanaf URL voor een tekstveld opgeeft, wordt de inhoud vanuit de URL aan het tekstveld toegevoegd. Meerdere ophaalopdrachten kunnen leiden tot onvoorspelbare resultaten en tragere prestaties.
Belangrijk  Selecteer Gehele inhoud selecteren voor betere prestaties in Instant Web Publishing.
Voorbeelden
Het volgende voorbeeld toont aan hoe toegang wordt verkregen tot een website en een PDF wordt ingevoegd in het containerveld Rapport van het bestand Verkoop. Als het veld Rapport een interactieve container is, kunnen gebruikers door het PDF-bestand bladeren en tekst eruit kopiëren en plakken.
Invoegen vanaf URL [Geen dialoogvenster; Verkoop::Rapport; “http://www.filemaker.com/verkooprapport.pdf”]