Tekst invoegen
Doel
Met deze scriptstap plakt u een tekstwaarde in een veld van de huidige record.
Opmaak
Tekst invoegen [Selecteren; <tabel::veld>; “<tekst>”]
Opties
 •
Als u Gehele inhoud selecteren inschakelt, wordt de inhoud van een veld vervangen. Als u deze optie niet inschakelt, plaatst u met de scriptstap Tekst invoegen de opgegeven waarde achter de gegevens in het veld.
 •
Schakel Ga naar doelveld in of klik op Opgeven om het veld op te geven waarin u de inhoud wilt plakken. Als u geen veld selecteert, wordt de opgegeven tekst achter het invoegpunt ingevoegd. De opdracht heeft geen effect als er geen veld actief is op het moment dat de opdracht wordt uitgevoerd. Tekst invoegen heeft evenmin effect als het geselecteerde veld niet voorkomt in de actieve lay-out.
 •
Als u op Opgeven klikt, wordt het dialoogvenster Opgeven geopend waarin u de te plakken waarde exact kunt opgeven.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Deze scriptstap plakt tekst die is opgegeven in het script, geen tekst die de gebruiker heeft ingevoerd.
Opmerkingen
 •
Deze scriptstap is bedoeld om tekst in te voegen in velden van het veldtype Tekst. Als u andere soorten gegevens wilt invoegen in andere veldtypen, gebruikt u de Berekend resultaat invoegen script step of de Veld instellen script step.
 •
 •
Gebruik in een op het web gepubliceerde database de scriptstap Records/verzoeken vastleggen na de scriptstap Tekst invoegen om de record in het browservenster bij te werken.
Voorbeelden
Tekst invoegen [Selecteren; Tabel1::Achternaam; "Smits"]