Veldinhoud exporteren
Doel
Deze scriptstap exporteert de inhoud van één veld in de actieve record naar een nieuw bestand.
Opmaak
Veldinhoud exporteren [<tabel::veld>; “<bestandsnaam>”; Automatisch openen; E-mail maken]
Opties
 •
Schakel Doelveld opgeven in of klik op Opgeven om het bestand op te geven dat u wilt exporteren. Als er geen veld is opgegeven, wordt de inhoud van het actieve veld in de actieve tabel geëxporteerd.
 •
Schakel Uitvoerbestand opgeven in of klik op Opgeven om de naam en de locatie op te geven van het bestand waarnaar u de veldinhoud wilt exporteren. Zie Bestandspaden maken voor meer informatie. Als er geen bestand is opgegeven, wordt de gebruiker gevraagd om een bestandsnaam en locatie op te geven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd. U kunt ook bepalen wat er gebeurt na het opslaan: Bestand automatisch openen of E-mail maken met bestand als bijlage.
Opmerking  Als het geëxporteerde veld bestaat uit tekst, maakt FileMaker een tekstbestand in UTF-16-opmaak.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Nee
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Nee
Instant Web Publishing
Nee
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Voorbeelden
Ga naar lay-out [Afbeeldingen::Natuuropnamen]
Veldinhoud exporteren [Afbeeldingen::Oorspronkelijke foto's; ”Niet_afgesneden.jpg”]