Aandachtspunten bij het maken van een etiket-lay-out
Wanneer u etiketten afdrukt, gebruikt u gewoonlijk losse vellen met etiketten of kettingpapier (voor matrixprinters).
In FileMaker Pro wordt bij het vaststellen van de marges en andere afmetingen van de lay-out rekening gehouden met de geselecteerde printer-, afdruk- en pagina-instellingen. Controleer eerst deze instellingen voordat u een etiket-lay-out maakt.
Zo controleert u printerinstellingen voor een lay-out Labels:
1.
Kies op de menubalk Bestand > Printerinstelling (Windows en Mac OS).
In de schermafdrukmodus kunt u ook op de statusbalk klikken op Printerinstelling (zowel voor Windows als Mac OS).
2.
 •
 •
Wanneer u losse etiketvellen in een laser- of inkjetprinter gebruikt, selecteert u het formaat van de etiketvellen (gewoonlijk US Letter voor de VS en A4 in andere landen) en klikt u op OK.
 •
Als u kettingpapier met etiketten gebruikt in een matrixprinter, maakt u een eigen papierformaat dat overeenkomt met de afmetingen van één etiket. (Gebruik een eigen papierformaat om het heen en weer schuiven van de printerrol tot een minimum te beperken en papier te besparen.) Specifieke instructies kunnen verschillen per type printer, maar over het algemeen moet u de papierbreedte instellen op de breedte van uw etiketvellen, en de hoogte op de hoogte van één etiket. Mogelijk dient u een zelden gebruikt papierformaat opnieuw te definiëren in plaats van een nieuw eigen papierformaat te maken. Raadpleeg de handleiding bij uw printer voor meer informatie.
Als u een eigen papierformaat definieert voor het afdrukken van etiketten op een dotmatrixprinter, wijzigt u hiermee de standaardgegevens voor afdruk- of pagina-instellingen. Zorg dat u de instellingen herstelt voordat u andere lay-outs afdrukt.
Opmerking  Als u in FileMaker Pro een etiketlay-out maakt, worden samenvoegvelden gebruikt. U kunt geen gegevens invoeren of bewerken met samenvoegvelden; als u wel gegevens wilt invoeren of bewerken, schakelt u over naar de tabelweergave (klik in de bladermodus op de lay-outbalk op Tabelweergave) of gebruikt u een andere lay-out.
Verwante onderwerpen
Een lay-out maken
Samenvoegvelden in een lay-out plaatsen