Onderbreken door gebruiker toestaan
Doel
Hiermee kunnen gebruikers een script stoppen als deze optie is ingeschakeld (standaardinstelling), of wordt voorkomen dat gebruikers een script stopzetten als de optie is uitgeschakeld.
Opmaak
Onderbreken door gebruiker toestaan [<in- of uitgeschakeld>]
Opties
 •
Wanneer u de optie inschakelt, kunnen gebruikers een script stoppen door op Esc of Cmd-. (punt) (Mac OS) te drukken.
 •
Wanneer u de optie uitschakelt, kunnen gebruikers een script niet stoppen door op Esc of Cmd-. (punt) (Mac OS) te drukken.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
De scriptstap Onderbreken door gebruiker toestaan is standaard ingeschakeld voor een volledig script. Gebruikers kunnen dus een script stoppen door op Esc of op Cmd-. (punt) (Mac OS) te drukken. Als u wilt voorkomen dat gebruikers een script stoppen, gebruikt u de scriptstap Onderbreken door gebruiker toestaan en stelt u die in op Uit. FileMaker Pro schakelt Onderbreken door gebruiker toestaan dan automatisch uit nadat het script is uitgevoerd.
Voorbeelden
Als u een kioskoplossing wilt instellen, gebruikt u de scriptstap:
Onderbreken door gebruiker toestaan [Uit]
Schrijf vervolgens de rest van het script als een oneindige lus. Neem de scriptstap Onderbreken door gebruiker toestaan als eerste stap op om te voorkomen dat de gebruiker het bestand sluit en de toepassing afsluit.
Het volgende script toont gedurende drie seconden een welkomstscherm wanneer de database wordt geopend en schakelt dan over naar een lay-out voor gegevensinvoer. De gebruiker kan dit welkomstscherm niet annuleren.
Onderbreken door gebruiker toestaan [Uit]
Ga naar lay-out ["Welkom"]
Script onderbreken/hervatten [Duur (seconden): 3]
Ga naar lay-out ["Gegevensinvoer"]
Onderbreken door gebruiker toestaan [Aan]
Het volgende script controleert of in alle records een klantnummer is ingevoerd. Als een klantnummer ontbreekt, volgt een geluidssignaal en wordt gewacht zodat de gebruiker het klantnummer kan invoeren. Dit script wordt uitgevoerd als de database wordt gesloten en kan niet worden afgebroken.
Onderbreken door gebruiker toestaan [Uit]
Ga naar record/verzoek/pagina [Eerste]
Loop
If [IsEmpty ( Tabel1::VeldKlantnummer )]
Spreken ["Klantnummer ontbreekt"]
Script onderbreken/hervatten [Onbeperkt]
End If
Ga naar record/verzoek/pagina [Afsluiten na laatste; Volgende]
End Loop
Onderbreken door gebruiker toestaan [Aan]