Objecten selecteren en werken met objecten in deelvensters met tabblad
U kunt objecten overal in een deelvenster met tabblad binnen een tabbladbesturingselement toevoegen. U kunt ook objecten in deelvensters met tabblad verplaatsen, vergroten/verkleinen, kopiëren en opmaken.
Zo kunt u objecten selecteren en werken met objecten in een deelvenster met tabblad:
1.
Voer in de lay-outmodus één van de volgende handelingen uit:

Meerdere deelvensters met tabblad van een tabbladbesturingselement selecteren
Selecteer één deelvenster met tabblad, druk op Shift en dubbelklik op elk deelvenster met tabblad dat u wilt selecteren.
Alle deelvensters met tabblad en alle objecten selecteren
Meerdere objecten binnen een deelvenster selecteren.
Selecteer een aantal objecten in een deelvenster met tabblad, houd Shift ingedrukt en klik op een tabblad om naar een ander deelvenster met tabblad over te schakelen en klik terwijl u Shift ingedrukt houdt op objecten om ze toe te voegen aan de selectie.
2.

De randen van objecten op verschillende deelvensters met tabblad op dezelfde plaats op elk deelvenster met tabblad plaatsen
Houd Shift ingedrukt terwijl u klikt op een deelvenster met tabblad en klik terwijl u Shift ingedrukt houdt om objecten te selecteren. Klik in het Infovenster op Positie. Klik in het gebied Ordenen en uitlijnen op één van de volgende opties:
Objecten op verschillende deelvensters met tabblad op dezelfde manier horizontaal of verticaal distribueren
Houd Shift ingedrukt terwijl u klikt op een deelvenster met tabblad en klik terwijl u Shift ingedrukt houdt om objecten te selecteren. Klik in het Infovenster op Positie. Klik in het palet Ordenen en uitlijnen op Horizontaal distribueren Knop Horizontaal distribueren of Verticaal distribueren Knop Verticaal distribueren.
Objecten op verschillende deelvensters met tabblad even groot maken
Houd Shift ingedrukt terwijl u klikt op een deelvenster met tabblad en klik terwijl u Shift ingedrukt houdt om objecten te selecteren. Klik in het Infovenster op Positie. Klik in het gebied Ordenen en uitlijnen op één van de volgende opties:
Selecteer een object, kies op de menubalk Bewerken > Kopiëren, en kies vervolgens op de menubalk Bewerken > Plakken.
 •
Kies op de menubalk Bewerken > Wissen.
Opmerkingen
 •
 •
 •
Als u records opslaat als een Excel-bestand, worden alleen velden op het voorste deelvenster met tabblad opgeslagen. Als u meer controle wilt hebben op de plaatsen waar velden verschijnen in het Excel-bestand, gebruikt u in plaats daarvan Records exporteren.
 •
 •
U kunt een eigen tabvolgorde definiëren voor objecten in een deelvenster met tabblad. Wanneer u echter op de Tab-toets drukt, navigeert u alleen naar objecten op het voorste deelvenster met tabblad. Als u navigatie naar een ander deelvenster met tabblad wilt automatiseren, geeft u met de scriptstap Ga naar veld een doelveld op dat staat op het deelvenster dat u op de voorgrond wilt plaatsen. Zie Tabvolgorde instellen voor gegevensinvoer voor algemene informatie over tabvolgorde.
 •
Als in een scriptstap een veld in een deelvenster met tabblad dat niet vooraan staat wordt opgegeven, wordt het opgegeven veld geselecteerd en wordt het deelvenster met tabblad waarin het veld staat naar de voorgrond van het tabbladbesturingselement verplaatst. Als echter hetzelfde veld ook op een andere plaats in de lay-out voorkomt, en het script vindt dat veld eerst, dan zal het deelvenster met tabblad met datzelfde veld niet vooraan worden geplaatst. Wijs in plaats daarvan een objectnaam aan het veld toe en gebruik de Ga naar object script step om naar die vermelding van het veld te gaan.
 •
Als u bijvoorbeeld de grootte van velden in een deelvenster met een tabblad samen met dat deelvenster wilt laten aanpassen, moet u instellingen voor vergroten/verkleinen opgeven voor het deelvenster met tabblad en voor de velden in dat deelvenster. Als een deelvenster met tabblad niet zodanig is ingesteld dat het formaat ervan automatisch wordt aangepast, zal het formaat van de objecten in dat deelvenster niet worden aangepast, ongeacht hun eigen instellingen voor formaatwijziging. Zie Opties instellen voor de automatische formaatwijziging van lay-outobjecten voor meer informatie.
 •
U kunt het uiterlijk van een of meerdere deelvensters met tabbladen voorwaardelijk maken (bijvoorbeeld, een deelvenster met tabblad wordt rood weergegeven wanneer een bepaalde voorwaarde van toepassing is). Zie Voorwaardelijke opmaak voor lay-outobjecten opgeven.
Verwante onderwerpen
Objecten tekenen en invoegen in een lay-out
Velden in lay-outs plaatsen en verwijderen
Objecten in een lay-out selecteren en ermee werken
Tabbladbesturingselementen opmaken