Plug-ins installeren
Ontwikkelaars van databases kunnen plug-inbestanden in containervelden invoegen en vervolgens scripts en berekeningen gebruiken om plug-ins te installeren en bij te werken.
Opmerking  Als u bezorgd bent dat ongewenste plug-ins kunnen worden geïnstalleerd wanneer u oplossingsbestanden test en uitprobeert, kunt u de optie Oplossingen toestaan om bestanden te installeren in de voorkeuren van de plug-in uitschakelen. Zie Plug-invoorkeuren instellen voor meer informatie. Onthoud echter dat het oplossingsbestand op die manier mogelijk niet naar behoren zal werken als u verhindert dat vereiste plug-ins worden geïnstalleerd.
Zo installeert u een plug-inbestand:
1.
2.
 •
Selecteer het containerveld in de bladermodus, kies op de menubalk Invoegen > Bestand invoegen, selecteer een plug-inbestand en klik vervolgens op Openen.
 •
3.
4.
FileMaker Pro installeert plug-ins op de volgende locaties:

In dit
besturingssysteem:
C:\Documents and Settings\gebruikersnaam\Local Settings\Application Data\FileMaker\Extensions\
Windows Vista
of
Windows 7
C:\users\gebruikersnaam\AppData\Local\FileMaker\Extensions\
Mac OS X
Macintosh HD/Users/gebruikersnaam/Library/Application Support/FileMaker/Extensions
Tip  U kunt de functie Get ( GeïnstalleerdeFMPlugins ) gebruiken om de versie van de plug-in die in het containerveld is opgeslagen te identificeren en daarna zo nodig de plug-in bijwerken door deze opnieuw te installeren. Zie Plug-ins bijwerken en Get ( GeïnstalleerdeFMPlugins ) voor meer informatie.
Opmerkingen
 •
Om plug-ins te kunnen installeren of bijwerken, moet de optie Oplossingen toestaan om bestanden te installeren in de plug-invoorkeuren van de client zijn geselecteerd. Zie Plug-invoorkeuren instellen.
 •
Als in de plug-invoorkeuren van de client een plug-in is uitgeschakeld, zal deze worden geïnstalleerd, maar pas toegankelijk zijn voor FileMaker Pro nadat de plug-in handmatig door de gebruiker wordt ingeschakeld.
 •
 •
Als voor uw oplossing plug-ins en specifieke plug-inversies vereist zijn, geeft u gebruikers de opdracht om plug-ins handmatig te plaatsen in de map Extensions van de runtime-map van FileMaker Pro, FileMaker Pro Advanced of FileMaker.
 •
Als plug-ins bedoeld zijn voor alle gebruikers op een clientcomputer, moet u plug-ins handmatig installeren. Alle plug-ins met dezelfde plug-in-ID's in de map 'Application Support' van elke gebruiker moeten handmatig worden verwijderd. Anders zullen plug-ins voor meerdere gebruikers niet correct worden geladen.
Verwante onderwerpen
Eigen plug-ins maken