Plug-inbestand installeren
Doel
Installeert een plug-inbestand van een containerveld op uw computer of werkt die bij.
Opmaak
Plug-inbestand installeren [<tabel::veld>]
Opties
Selecteer Doelveld opgeven of klik op Opgeven om het containerveld op te geven met de plug-in die u wilt installeren of bijwerken. Als er geen veld is opgegeven, wordt de plug-in in het actieve containerveld in de actieve tabel geëxporteerd.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Nee
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 12.0
Beschrijving
U kunt de plug-in pas installeren of bijwerken als u de plug-in hebt ingevoegd in een containerveld. Zie Bestand invoegen of Plug-ins installeren voor meer informatie.
FileMaker Pro installeert plug-ins op de volgende locaties:

In dit besturingssysteem
C:\Documents and Settings\gebruikersnaam\Local Settings\Application Data\FileMaker\Extensions\
Windows Vista
of
Windows 7
C:\users\gebruikersnaam\AppData\Local\FileMaker\Extensions\
Mac OS X
Macintosh HD/Users/gebruikersnaam/Library/Application Support/FileMaker/Extensions
Alleen plug-inbestanden van FileMaker kunnen worden geïnstalleerd. Als er een ander bestand dan een plug-inbestand in het doelveld of actieve containerveld staat, gebeurt er niets wanneer het script wordt uitgevoerd. Plug-inbestanden hebben de extensie .fmx (Windows) of .fmplugin (Mac OS).
Gecomprimeerde plug-inbestanden in zip-opmaak of plug-inbestanden in tar-opmaak kunnen niet worden geïnstalleerd.
U kunt de functie Get ( GeïnstalleerdeFMPlugins ) gebruiken om de naam, versie en de ingeschakelde status van een geïnstalleerde plug-in te identificeren. Deze functie kan u helpen te bepalen of de geïnstalleerde plug-in nieuwer of ouder is dan de plug-in die het oplossingsbestand vereist. Zie Get ( GeïnstalleerdeFMPlugins ).
FileMaker Pro kan plug-ins pas herkennen als deze zijn ingeschakeld in de voorkeuren voor plug-ins. Als de scriptstap Plug-inbestand installeren een plug-inupdate installeert maar de plug-in is uitgeschakeld in de voorkeuren voor plug-ins, installeert FileMaker Pro de update maar schakelt die de plug-in niet in, zie Plug-invoorkeuren instellen.
Opmerking  De systeembeheerder kan het gepersonaliseerde bestand gebruiken tijdens de installatie van een volumelicentie om plug-ins uit te schakelen en te voorkomen dat plug-inupdates worden geïnstalleerd in FileMaker Pro. Zie de FileMaker Pro Handleiding voor netwerkinstallatie voor meer informatie.
Voorbeelden
Het volgende script installeert een plug-inbestand in het containerveld Geluid in de tabel Media.
Plug-inbestand installeren [Media::Geluid]
Het volgende script installeert een plug-in in hetzelfde veld.
Ga naar veld [Media::Geluid]
Plug-inbestand installeren []
Verwante onderwerpen\