Lägga till och visa data > Markera och redigera text > Redigera text

Redigera text
I bearbetningsläget kan du redigera eller utforma markerbar text i ett fält. Använd bearbetningsläget till att redigera eller ändra information som lagras i en databas. Du kan också redigera textobjekt i layoutläge.
Så här redigerar du text:
1. Markera den text du vill redigera.
2. Skriv ny text eller utför ändringarna.
Det du skriver in kommer antingen att ersätta den markerade texten eller sättas in efter insättningspunkten.

För att
Gör så här
Kopiera den markerade texten till Urklipp
Välj Redigera > Klipp ut (om du vill ta bort texten) eller Kopiera (om du vill duplicera texten). Texten förblir i Urklipp till nästa gång du använder Klipp ut eller Kopiera.
Sätta in innehållet i Urklipp vid insättningspunkten
Välj Redigera > Klistra in.
Sätta in ett tabbtecken i ett fält
Tryck på Ctrl+Tabb (Windows) eller Alt-Tabb (OS X).
Radera markerad text
Välj Redigera > Rensa eller tryck på Backsteg eller Delete. Texten placeras inte i Urklipp och du kan alltså inte klistra in den någonstans.
Relaterade avsnitt
Mata in och ändra data i fält
Markera och redigera text
Utforma text i bearbetningsläge
Kontrollera stavning
Definiera fält i dialogrutan Hantera databas
Kopiera och flytta data i poster