Lägga till och visa data > Markera och redigera text

Markera och redigera text
Du kan mata in, redigera och utforma text och kontrollera stavningen i texten i bearbetningsläge och layoutläge. I sökläge kan du mata in och redigera text i sökposter.
Så här markerar du text:
Du måste markera texten innan du kan redigera den.
Peka på markerbar text i bearbetningsläge eller sökläge.
I Layoutläge använder du Markeringsverktyget Markeringsverktyget i statusverktygsfältet för att bearbeta ett textblock som om det vore ett objekt. Du kan exempelvis kopiera eller flytta det, ändra typsnitt eller ändra storlek på det (vilket ändrar textens marginaler). När ett textblock markeras med markeringsverktyget ersätts texten i blocket om du skriver något.
I Layoutläge använder du Textverktyget Textverktyget för att redigera text. Du kan också dubbelklicka på ett textblock med markeringsverktyget för att redigera texten.
Exempel på textmarkering
Om du vill markera ...
... gör du följande med textpekaren
Enskilda tecken
Dra med pekaren över tecknen
Ett ord
Dubbelklicka på ordet
En textrad
Trippelklicka var som helst i raden
Ett stycke
Klicka fyra gånger i snabb följd var som helst i stycket
Ett helt textblock
Klicka fem gånger i snabb följd var som helst i blocket eller välj Redigera > Markera allt
Ingenting, bara placera insättningspunkten
Klicka en gång
Relaterade avsnitt
Mata in och ändra data i fält
Redigera text
Utforma text i bearbetningsläge
Redigera objekt, layoutdelar och layoutbakgrund
Arbeta med layoutverktygen
Kontrollera stavning