Skapa en lösning > Definiera databasfält > Definiera fält i dialogrutan Hantera databas

Definiera fält i dialogrutan Hantera databas
1. Välj Arkiv > Hantera > Databas.
2. Klicka på fliken Fält.
3. Om det behövs väljer du rätt tabell i listan Tabell.
Ändra definitionerna för relaterade fält i den relaterade tabellen eller filen.
4. Lägg till, ändra eller radera fält.

För att
Gör så här
Lägga till ett fält
Ange ett namn för fältet i Fältnamn. Välj en fälttyp i Typ och klicka på Skapa. Ange kontrolltillval, automatisk inmatning och minne för fältet genom att klicka på Tillval. Mer information finns i Ange tillval för fält.
Ändra namnet på ett fält
Markera fältet. Ange eller klistra in det nya namnet vid Fältnamn och klicka sedan på Ändra. Mer information finns i Om att namnge fält.
Ändra fälttyp
Markera fältet. Välj en ny fälttyp vid Typ och klicka sedan på Ändra. Mer information finns i Om att välja en fälttyp.
Ändra tillval för fält
Dubbelklicka på fältnamnet eller markera fältet och klicka på Tillval.
Radera ett fält
Markera fältet och klicka på Radera.
Skapa eller ändra beräkningsformel
Markera beräkningsfältet och klicka på Tillval. Gör ändringarna i dialogrutan Ange beräkning och klicka sedan på OK. Mer information finns i Definiera beräkningsfält.
Skapa eller ändra ett statistikfält
Välj statistikfältet och klicka på Tillval (eller dubbelklicka på fältnamnet). Gör dina ändringar i dialogrutan Tillval för statistikfält och klicka sedan på Klar. Mer information finns i Definiera statistikfält.
5. Klicka på OK.
Om du har ändrat beräkningsformel eller statistikberäkning beräknar FileMaker Pro om formeln när du stänger dialogrutan Hantera databas.
Kommentar
Om du automatiskt vill placera fält som du har definierat på layouten, väljer du inställningen Lägg till nya fält i aktuell layout (i dialogrutan Inställningar) innan du definierar fälten. Mer information finns i Ange layoutinställningar.
Om du vill ändra i vilken ordning fälten visas i dialogrutan Hantera databas (och alla dialogrutor som listar fält) drar du den dubbelriktade pilen Dubbelriktad pilikon bredvid fältdefinitionen uppåt eller nedåt. Om du vill sortera om efter fältnamn eller typ klickar du på kolumnrubriken Fältnamn eller kolumnrubriken Typ.
Relaterade avsnitt
Lägga till och ändra ledtext
Effekter av att ändra fälttyper
Definiera fält i tabellvy
Arbeta med relaterade tabeller och filer
Arbeta med formler och funktioner
Använda ett reserverat ord eller en reserverad symbol i ett fält- eller tabellnamn
Kopiera och klistra in fältscheman (FileMaker Pro Advanced)