Skapa och redigera konton
Du kan skapa ett konto för varje person som använder en fil eller skapa färre konton som delas av många användare, t.ex. kontot "Marknadsföring" och kontot "Försäljning". Du måste ange en behörighetsuppsättning för varje nytt konto. Mer information finns i Om konton, behörighetsuppsättningar och utökad behörighet.
Du kan redigera befintliga konton, t.ex. ändra kontonamnet, lösenordet och andra inställningar. Om någon t.ex. glömmer sitt lösenord kan du skapa ett nytt för den användarens konto och informera om det nya lösenordet. Du kan också duplicera eller radera befintliga konton.
Varning  Glöm inte kontonamnet och lösenordet som hör till behörighetsuppsättningen Full åtkomst. Skriv ned uppgifterna och förvara dem på en säker plats. Om du tappar bort eller glömmer det här kontonamnet och lösenordet kanske du inte kan öppna eller ändra filen.
Så här skapar eller redigerar du ett konto:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
Om dialogrutan Hantera säkerhet visar de detaljerade säkerhetsinställningarna, klickar du på Använd grundinställningar.
2.
Om du vill skapa ett nytt konto klickar du på Nytt konto. Om du vill ändra ett befintligt konto, markerar du kontot.
3.
Vid Autentisera via väljer du Lokal FileMaker-fil eller Extern server.
Information om konton som hanteras via en extern server finns i Skapa konton som verifieras via en extern server.
4.
Vid Kontonamn anger du eller ändrar kontonamnet.
Kontonamn skiljer inte mellan versaler och gemener. Mer information finns i Tips om att skapa kontonamn och lösenord.
Tips!  Om du tänker skapa konton för enskilda användare kan du utgå från användarnamnet som har definierats i dialogrutan Inställningar när du anger kontonamn. Användarnamnet visas som standardnamn för kontot i den dialogruta som uppmanar användare att ange kontonamn och lösenord. Användaren behöver inte skriva något kontonamn om namnet stämmer överens med användarnamnet.
5.
Om du vill ange eller ändra lösenord klickar du på Ändra och sedan anger du och verifierar lösenordet. Klicka på Ange lösenord.
Lösenord skiljer mellan versaler och gemener. Mer information finns i Tips om att skapa kontonamn och lösenord.
6.
7.
 •
 •
Välj Ny behörighet och skapa sedan en ny.
 •
Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.
Obs!  Du kan också skapa eller redigera behörighetsuppsättningar i de detaljerade inställningarna. Mer information finns i Hantera konton (detaljerad).
8.
Om du vill inaktivera ett konto (t.ex. tills du har konfigurerat behörighetsuppsättningen), avmarkerar du kryssrutan.
9.
Klicka på OK när du är klar. Information om hur du fortsätter att arbeta med konton och behörighet finns i Hantera konton, Hantera behörighetsuppsättningar och Hantera utökad behörighet.
Så här duplicerar eller raderar du ett befintligt konto:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
Om dialogrutan Hantera säkerhet visar de detaljerade säkerhetsinställningarna, klickar du på Använd grundinställningar.