Skapa en FileMaker Pro-fil från en färdig lösning
FileMaker Pro kommer med färdiga lösningar, professionellt utformade FileMaker Pro-filer och -webbsidor som utför vanliga uppgifter för privatpersoner och företag, till exempel hantera kontakter, utgifter, fakturor, möten och personalposter. Genom att använda layouterna i en färdig lösning kan du spara tid och energi på att planera och utforma en egen lösning.
Färdiga lösningar inkluderar iPad- och iPhone-layouter för iOS-lösningar. Du kan läsa mer om de färdiga lösningarna på http://www.filemaker.com/se.
Skapa en databas utifrån en färdig lösning:
1.
Välj Arkiv > Ny från den färdiga lösningen.
2.
Läs kommentarerna nedan om inga lösningar visas.
3.
Windows: Välj FileMaker-filer i Filformat. Om du inte skriver in något filtillägg kommer FileMaker Pro att lägga till .fmp12 till filnamnet. (Mer information om hur du visar filtillägg finns i Windows Hjälp och support.)
4.
FileMaker Pro skapar filen på disken och filen öppnas. Den i förväg utformade lösningen innehåller konfigurerade fält och knappar för uppgifter som utförs ofta, men den innehåller inga data.
5.
Klicka på Ny post i statuslisten när du vill lägga till data i filen.
Kommentar
 •
Om du vill skapa en ny fil i Startcenter klickar du på Ny och väljer Ny lösning eller Ny från färdig lösning. Mer information finns i Öppna filer.
 •
Om du inte ser FileMaker färdiga lösningar, innebär det att de inte har installerats. Du kan installera de färdiga lösningarna genom att specificera den svenska språkpaketet när du gör en vanlig installation av FileMaker Pro över din befintliga installation. Mer information om hur du installerar FileMaker Pro finns i Handboken Installation och nya funktioner för FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced. Om du inte har någon programvarunedladdning eller installationsmedium går du till http://www.filemaker.com/se och hämtar de färdiga lösningarna separat. Om du vill att färdiga lösningar ska vara tillgängliga när du väljer menyn Arkiv > Ny från den färdiga lösningen, placerar du dem på någon av följande platser:
Relaterade avsnitt
Om planering av en lösning
Skapa en FileMaker Pro-fil
Definiera databastabeller