Skapa en FileMaker Pro-fil
Du kan skapa så många filer som du behöver för att organisera informationen. Du kan:
 •
 •
 •
Så här skapar du en ny fil:
1.
Välj Arkiv > Ny lösning.
2.
Windows: Välj FileMaker-filer i Filformat. Om du inte skriver in något filtillägg kommer FileMaker Pro att lägga till .fmp12 till filnamnet. (Mer information om hur du visar filtillägg finns i Windows Hjälp och support.)
3.
FileMaker Pro skapar filen, visar en tom layout i Layoutläge och visar dialogrutan Fältväljare där du kan definiera fält och lägga till dem i layouten.
4.
Mer information finns i Definiera fält i dialogrutan Fältväljare.
5.
Mer information finns i Skapa och hantera layouter och rapporter.
6.
Kommentar
 •
Om du vill skapa en ny fil i Startcenter klickar du på Ny och väljer Ny lösning, Ny från färdig lösning eller Ny från befintlig. Mer information finns i Öppna filer.
 •
Om du väljer menyn Arkiv > Ny lösning visas som standard en tom layout i Layoutläge. Du kan ändra standardinställningen så att dialogrutan Hantera databas visas när du väljer menyn Arkiv > Ny lösning. Mer information finns i Ange allmänna inställningar.
 •
 •
 •
 •
Om felmeddelandet Det här kommandot kan inte användas med denna version av FileMaker visas, har möjligheten att skapa nya filer inaktiverats vid installationen av FileMaker Pro. Du kan få mer information av din nätverksadministratör.