Bestand converteren

Doel
Converteert een ondersteund bestandstype naar een FileMaker Pro-bestand.
Zie ook
Opmaak
Bestand converteren [Bestand openen; Geen dialoogvenster; Indexen overslaan; "<bestandsnaam of bron>"]
Opties
 •
Met Bestand openen na conversie kunt u opgeven of u een FileMaker Pro-bestand automatisch na een conversie wilt openen.
 •
Met de optie Gegevensbron opgeven kunt u de bestanden of gegevensbronnen opgeven die u wilt converteren. Als u geen bestand opgeeft, wordt het dialoogvenster Bestand openen weergegeven in FileMaker Pro als de scriptstap wordt uitgevoerd. Raadpleeg de FileMaker Knowledge Base op http://help.filemaker.com voor meer informatie over het converteren van bestanden.
 •

•
Zonder dialoogvenster voorkomt dat bepaalde dialoogvensters worden weergegeven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd.
 •
 •
In deze twee gevallen worden daarentegen de standaardinstellingen voor die dialoogvensters gebruikt.
 •
Met Maken van index voor FileMaker-bestanden overslaan kunt u opgeven of FileMaker Pro een index in een geconverteerd FileMaker-bestand moet maken.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Nee
FileMaker Go
Nee
Custom Web Publishing
Nee
FileMaker WebDirect
Nee
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Raadpleeg Ondersteunde bestandsindelingen voor importeren/exporteren voor meer informatie.
Opmerking  U kunt deze opdracht niet gebruiken om de inhoud van een map te converteren. Elk bestand in een map moet apart worden geconverteerd.
Voorbeeld 1
Dit voorbeeldscript converteert de database Facturen naar de huidige FileMaker-opmaak.
Aangepast dialoogvenster tonen ["Database Facturen converteren?"]
If [Get(KeuzeLaatsteBericht) = 1]
Bestand converteren ["Facturen.fp7"]