Ondersteunde bestandsindelingen voor importeren/exporteren
FileMaker Pro en een groot aantal toepassingen waarmee u gegevens wilt uitwisselen, gebruiken hun eigen bestandsindeling. Als u echter gegevens wilt uitwisselen, moet u de gegevens uit de ene toepassing exporteren in een bestandsindeling die de andere toepassing kan importeren. Als u gegevens uitwisselt met een andere toepassing, controleert u in de documentatie bij die toepassing of er een gemeenschappelijke tussenliggende bestandsindeling is die door FileMaker Pro en het andere programma wordt ondersteund.
Raadpleeg Gegevens in FileMaker Pro importeren of Gegevens exporteren uit FileMaker Pro voor informatie over hoe u gegevens importeert en exporteert.
FileMaker Pro ondersteunt de import-/exportbestandsindelingen die hieronder in de tabel zijn vermeld. FileMaker importeert en exporteert de meeste indelingen, maar enkele indelingen zijn alleen bedoeld voor het importeren/converteren of alleen voor het exporteren.
De meeste bestandsindelingen ondersteunen alleen de gegevensconversie en importeren of exporteren geen opmaak zoals lettertype, lettergrootte, -stijl en -kleur. Sommige indelingen exporteren of converteren veldnamen en veldtypen. Klik op een koppeling in onderstaande tabel voor meer informatie over de desbetreffende indeling.

U kunt ook het volgende doen:
 •
 •
Importeren uit ODBC-gegevensbronnen en FileMaker Pro gebruiken als ODBC-gegevensbron om FileMaker Pro-gegevens aan te bieden. Raadpleeg Een ODBC-gegevensbron opvragen vanuit FileMaker Pro en FileMaker Pro-gegevens delen via ODBC of JDBC.
 •
 •
 •
Sla een lay-out op als een PDF-bestand dat later kan worden gebruikt als een leeg formulier. Raadpleeg Records opslaan en verzenden als een PDF-bestand.
Onderwerpen in deze sectie
Door komma's gescheiden tekstindeling
dBase III- en IV DBF-indeling
FileMaker Pro-indeling
HTML-tabelindeling
Samenvoegindeling
Microsoft Excel-indeling
Door tabs gescheiden tekstindeling
XML-indeling