Records opslaan en verzenden als een Excel-bestand
U kunt in elke modus, behalve de zoekmodus, FileMaker Pro-gegevens opslaan als een Excel-bestand. Het Excel-bestand bevat alleen de velden die zichtbaar zijn in de lay-out wanneer u het bestand opslaat (inclusief eventuele gerelateerde velden). Velden in vensterbesturingselementen die zich niet in het voorste venster bevinden, worden niet opgenomen. Alle records in een herhalend veld worden geëxporteerd naar één cel. Als u meer controle wilt hebben op de plaatsen waar velden verschijnen in het Excel-bestand, gebruikt u in plaats daarvan de opdracht Records exporteren. Raadpleeg Gegevens exporteren uit FileMaker Pro.
U kunt alleen Excel-bestanden opslaan als uw toegangsprivileges exporteren van bestanden toestaan. Raadpleeg Overige privileges bewerken.
Zo slaat u records op als een Excel-bestand:
1.
Raadpleeg Schakelen tussen lay-outs.
Opmerking  Wanneer u gegevens opslaat als een Excel-bestand, worden in FileMaker Pro geen velden opgeslagen die niet zichtbaar zijn in de blader- of de schermafdrukmodus.
2.
Kies in de blader- of lay-outmodus Bestand > Records opslaan/verzenden als > Excel.
Klik in de schermafdrukmodus op de statusbalk op Opslaan als Excel.
3.
4.
Kies in het vak Opslaan als type: de optie Excel-werkmappen (.xlsx).
5.
 •
 •
Als u E-mail maken met bestand als bijlage inschakelt, wordt er een e-mail gemaakt met het Excel-bestand als bijlage.
6.
Klik op Opties als u de Excel-opties wilt instellen:
 •
Als u geen veldnamen wilt opnemen, schakelt u het selectievakje Gebruik veldnamen als kolomnamen in de eerste rij uit.
 •
Typ informatie over het bestand in de velden Werkblad, Titel, Onderwerp en Auteur.
7.
8.
Klik op Opslaan.
Opmerking  Wanneer u gegevens als Excel opslaat en verstuurt, worden velden in popover-vensters niet opgenomen in het doelbestand. Gebruik Bestand > Records exporteren in plaats daarvan. Nadat u het doelbestand een naam hebt gegeven en de Excel-opties hebt ingesteld, kiest u Huidige tabel in het dialoogvenster Veldvolgorde voor exporteren en selecteert u vervolgens de velden die u wilt exporteren. Raadpleeg Gegevens exporteren uit FileMaker Pro.
Verwante onderwerpen
Microsoft Excel-indeling