Gegevensinzage gebruiken (FileMaker Pro Advanced)
U kunt Gegevensinzage gebruiken om uitdrukkingen zoals veldwaarden, lokale en algemene variabelen en berekeningsformules te volgen. U kunt uitdrukkingen volgen bij het uitvoeren van scripts of bij het testen ervan in Script Debugger. U kunt ook veldwaarden en variabelen in het databasebestand volgen.
Het tabblad Actief bevat:
 •
 •
 •
Het tabblad Volgen volgt uitdrukkingen. In Gegevensinzage kunt u uitdrukkingen opgeven (één per rij). Wanneer u Gegevensinzage met de Script Debugger gebruikt, bevat het tabblad Volgen uitdrukkingen van onderbroken scripts, zodat u kunt zien hoe gegevens veranderen wanneer u een script stapsgewijs uitvoert. Uitdrukkingen blijven op het tabblad Volgen vermeld tot u ze handmatig verwijdert.
Zo kunt u velden en variabelen volgen in het script dat wordt uitgevoerd:
1.
Kies Gereedschappen > Gegevensinzage of klik op Knop Gegevensinzage openen/sluiten in de Script Debugger.
2.
Klik op het tabblad Actief en doe het volgende:

Klik op Toevoegen aan Volgen.
FileMaker Pro schakelt over naar het tabblad Volgen waar de uitdrukking verschijnt.
Zo volgt u uitdrukkingen:
Klik op het tabblad Volgen en doe het volgende:

1. Selecteer een uitdrukking, klik op De knop Bewerken of dubbelklik op de uitdrukking en definieer of bewerk daarna de uitdrukking. Raadpleeg Werken met formules en functies.
2. Klik op Nu evalueren om het resultaat van de uitdrukking weer te geven of klik op Bewaken om de uitdrukking aan de lijst Volgen toe te voegen.
Klik op Waarden vernieuwen.