Kioskoplossingen besturen met scripts en knoppen (FileMaker Pro Advanced)
Met behulp van scripts en knoppen kunt u uw databaseoplossing grotendeels automatiseren, de werking ervan bij het opstarten regelen, menuopdrachten en vensterbesturingselementen emuleren, navigeren en nog veel meer. Raadpleeg Scripts maken voor het automatiseren van taken.
Tip  Gebruik Script Debugger om scripts te testen. Raadpleeg Scripts debuggen (FileMaker Pro Advanced).
Databasevensters centreren in kioskschermen
Als u een lay-out die voor een scherm van 640x480 pixels is ontworpen, maximaliseert op een scherm met een hoger resolutie dan 640 x 480 pixels, zal de lay-out niet gecentreerd zijn. De lay-out zal verschijnen in de linkerbovenhoek met lege ruimte errond. Voor de beste resultaten is het aangewezen om kioskvensters niet te maximaliseren. Gebruik daarentegen de scriptstappen Venster aanpassen [Passend vergroten of verkleinen] en Venster verplaatsen/vergroten of verkleinen om vensters te centreren op basis van de schermresolutie van de gebruiker. Bepaalde de resolutie met behulp van de Get-functies.
Belangrijk  Alvorens de scriptstap Venster aanpassen te gebruiken, voert u alle scriptstappen uit die een invloed hebben op het weergavegebied van het venster (zoals Ga naar lay-out of Werkbalken tonen/verbergen). Nadat het venster is bepaald, voegt u de scriptstap Venster aanpassen toe.
De scriptstap Venster aanpassen kan een venster verbergen met een knop om een toepassing af te sluiten. Zorg ervoor dat de gebruikers de kioskdatabaseoplossing eenvoudig kunnen sluiten.
Menuopdrachten en vensterbesturingselementen emuleren
Gebruik de volgende scriptstappen om menuopdrachten en vensterbesturingselementen te emuleren.

Opmerkingen
 •
Elk nieuw documentvenster dat in de kioskmodus wordt gemaakt is een standaard kioskmodusvenster waarin de statusbalk verborgen is.
 •
Geen van de kioskeigenschappen zijn van toepassing op dialoogvensters die in de kioskmodus zijn geopend. Zo wordt bijvoorbeeld de statusbalk weergegeven.
 •
Verwante onderwerpen
Databases weergeven in de kioskmodus (FileMaker Pro Advanced)
Kioskoplossingen maken (FileMaker Pro Advanced)