Kioskoplossingen maken (FileMaker Pro Advanced)
Als u uw oplossing in kioskmodus wilt weergeven, moet u:
 •
Opmerking  De kioskmodus wordt genegeerd als de oplossing wordt geopend door accounts met de privilegeset Volledige toegang, met een privilegeset die het beheer van uitgebreide privileges toestaat of met een privilegeset die wijzigingen aan lay-outs, invoerlijsten en scripts toestaat.
Zo maakt u een kioskaccount met beperkte toegang:
1.
Wanneer de databaseoplossing is geopend, kiest u Bestand > Beheren > Beveiliging.
2.
3.
Typ in het dialoogvenster Account bewerken een accountnaam, klik daarna op Actief voor de Accountstatus en selecteer Nieuwe privilegeset in de keuzelijst Privilegeset.
4.
Voer in het dialoogvenster Privilegeset bewerken een naam en beschrijving voor de privilegeset in.
5.
Selecteer voor Lay-outs, Invoerlijsten en Scripts Alles - alleen weergeven of Alles - geen toegang.
6.
Schakel het selectievakje Uitgebreide privileges beheren uit.
7.
8.
Zo schakelt u de kioskmodus in:
1.
2.
Kies Gereedschappen > Developer-hulpprogramma's.
3.
4.
Klik op Toevoegen om de bestanden te zoeken die u wilt aanpassen.
5.
6.
7.
Bij Applicatie opties klikt u op Opgeven.
8.
Selecteer in het dialoogvenster Applicatie opties opgeven de optie Kioskmodus inschakelen voor niet-beheeraccounts.
9.
10.
11.
U kunt dit proces snel herhalen door op Instellingen opslaan te klikken en een map en locatie voor uw instellingenbestand te kiezen. Raadpleeg Instellingen van een oplossing opslaan (FileMaker Pro Advanced).
12.
Klik op Maken.
Als u de bestanden niet als een runtime-toepassing hebt gebonden, kopiëren de Developer-hulpprogramma's de geselecteerde databasebestanden naar de projectmap. Als u de bestanden wel als een runtime-toepassing hebt gebonden, kopiëren de Developer-hulpprogramma's alle runtime-bestanden naar een nieuwe map in de projectmap. Die nieuwe map krijgt de naam van de runtime-oplossing.
Zo wijzigt u de standaardoptie om bij het bestand aan te melden met de Admin-account:
1.
2.
Schakel op het tabblad Openen het selectievakje Aanmelden met uit.
3.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Zie Kioskoplossingen besturen met scripts en knoppen (FileMaker Pro Advanced) voor meer informatie over het maken van knoppen en scripts die ontbrekende menuopdrachten en vensterbesturingselementen emuleren.
Verwante onderwerpen
Databases weergeven in de kioskmodus (FileMaker Pro Advanced)
Runtime-oplossingen maken (FileMaker Pro Advanced)
Kioskoplossingen besturen met scripts en knoppen (FileMaker Pro Advanced)